Στο μικροσκόπιο ιδιωτικού Ελεγκτικού oίκου ο Οδ. Μιχαηλίδης

Για πρώτη φορά από το 1960, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, θα βρεθεί υπό τον έλεγχο ιδιωτικού Eλεγκτικού οίκου, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Φιλελευθέρου".

Το δημοσίευμα, αναφέρει ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, θεώρησε πρέπον να υπάρξει οικονομικός τουλάχιστον έλεγχος στην υπηρεσία, από κάποιον ιδιωτικό Ελεγκτικό οίκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Φ", τελικά αποφασίστηκε να αναζητηθούν προσφορές από μέσου μεγέθους Ελεγκτικά γραφεία, καταλήγοντας στην επιλογή συγκεκριμένου

οίκου που θα ελέγξει τους λογαριασμούς της Υπηρεσίας για το 2015.

Μεταξύ άλλον, το εν λόγω δημοσίευμα, αναφέρει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, θα αξιολογήσει κατά πόσο η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, χρησιμοποιεί τους πόρους της με αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Ωστόσο, η Ελεγκτική Υπηρεσία, έδωσε συνέχεια στα εν λόγω σχόλια μέσα από σχετική ανάρτησή της, στη σελίδα που διατηρεί σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι η απάντηση βρίσκεται στη Διακήρυξη της Λίμα του INTOSAI, δηλαδή του Διεθνούς Οργανισμού των Ανώτατων Ιδρυμάτων Ελέγχου.

Κληθείς από τον "Φ" να δώσει εξηγήσεις για την προαναφερθείσα ανάρτηση, ο Γενικός Ελεγκτής τόνισε ότι εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να υπάρξει οποιανδήποτε άλλης μορφής έλεγχος της Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι, η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας είναι μέλος στον Διεθνή Οργανισμό Ανωτάτων Ελεγκτικών Ιδρυμάτων (INTOSAI) και στους περιφερειακούς οργανισμούς της Ευρώπης (EUROSAI) και της Ασίας (ASOSAI).

Keywords
Τυχαία Θέματα