Στο Ισραήλ μεταβαίνει την Τετάρτη ο Αμερικανός Πρόεδρος

Για το Ισραήλ ταξιδεύει την Τετάρτη ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για να σταθεί αλληλέγγυος απέναντι στη βάναυση τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, όπως ανέφερε με ανάρτηση του το βράδυ της Δευτέρας στην πλατφόρμα Χ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ιορδανία “για να αντιμετωπίσω επιτακτικές ανθρωπιστικές ανάγκες, να συναντηθώ με ηγέτες και να ξεκαθαρίσω ότι η Χαμάς δεν υποστηρίζει το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση", όπως σημείωσε.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε

το βράδυ της Δευτέρας πως συμφωνήθηκε ΗΠΑ και Ισραήλ να αναπτύξουν ένα σχέδιο που θα επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στους αμάχους στη Γάζα.

“Είναι κρίσιμο να ξεκινήσει η ροή βοήθειας στη Γάζα το συντομότερο δυνατό”, τόνισε και πρόσθεσε: “Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα καταστήσει ξανά σαφές, όπως έκανε κατηγορηματικά μετά τη σφαγή περισσότερων από 1400 ανθρώπων από τη Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 30 Αμερικανών, ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα και μάλιστα το καθήκον να υπερασπιστεί τον λαό του από τη Χαμάς και άλλους τρομοκράτες και να αποτρέψει μελλοντικές επιθέσεις. Ο Πρόεδρος θα ακούσει από το Ισραήλ τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον λαό του, καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με το Κογκρέσο για να ικανοποιήσουμε αυτές τις ανάγκες".

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συνεχίσει να συντονίζεται στενά με τους Ισραηλινούς εταίρους μας για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που συνέλαβε η Χαμάς – συμπεριλαμβανομένων ανδρών, γυναικών, μικρών παιδιών, επιζώντωντων του Ολοκαυτώματος και Αμερικανών πολιτών ως απαραίτητη ανθρωπιστική προσπάθεια” ανέφερε ο Μπλίνκεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα