Στις συζητήσεις των Υπ. Δικαιοσύνης για την εσωτερική ασφάλεια ΕΕ η Προκοπίου

Θέματα εσωτερικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή θα συζητήσει η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδου - Προκοπίου, στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που μεταδόθηκε μέσω του ΓΤΠ.

Οι Υπουργοί θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε γεύμα εργασίας, εστιάζοντας σε θέματα που αφορούν στην εσωτερική ασφάλεια

της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στη βελτίωση ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ αστυνομίας και υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας καθώς επίσης στα εγκλήματα μίσους.

Στη συνάντηση συμμετέχει και ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, με περισσότερη έμφαση στα θέματα μετανάστευσης.

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ατζέντας, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης θα συζητήσουν επίσης θέματα που αφορούν το χώρο Σένγκεν και την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.

Η Ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα παρουσιάσει έκθεση προόδου για τον Κανονισμό για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και το θέμα της πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Την Παρασκευή θα συζητηθούν θέματα Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα, η οδηγία για την εναρμόνιση ορισμένων πτυχών της νομοθεσίας για την αφερεγγυότητα. Επίσης, οι Υπουργοί θα εγκρίνουν Συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με την ψηφιακή ενδυνάμωση και τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα