Στις 12 το έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους

Στις 12 το μεσημέρι ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω απ’ τις διευκολύνσεις που θα παραχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στους εμβολιασμένους.

Στην παρουσίαση θα μετέχουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Διαβάστε επίσης: Νέα κατηγοριοποίηση χωρών: Στην «πράσινη» κατηγορία η Ελλάδα

Τι λένε οι πληροφορίες

Η

κεντρική ιδέα του σχεδίου είναι να ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός με μεγαλύτερη ελευθερία στην πρόσβαση τους σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να αφορούν την πρόσβαση στην εστίαση και θα κριθεί αν θα υπάρξουν covid free εστιατόρια, καθώς θα δίνεται στους επιχειρηματίες η δυνατότητα να δέχονται στα καταστήματα τους αποκλειστικά εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει με έλεγχο της σχετικής πιστοποίησης μέσω ειδικής εφαρμογής. Σε αυτήν την περίπτωση η λειτουργία θα γίνεται με αυξημένη πληρότητα.

Στα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά και για μη εμβολιασμένους θα παραμείνουν σε ισχύ υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον αριθμό των πελατών και τη χρήση μάσκας.

Πηγή: ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα