Στήριξη στη στάση εργασίας της Δευτέρας ζητά η Α.Κί.ΔΑ

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών (Α.Κί.ΔΑ) καλεί όλους τους δασκάλους/ες και νηπιαγωγούς Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης όπως στηρίξουν τη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα και σταθούν δίπλα στην ΠΟΕΔ, με στόχο να βελτιωθεί η προβληματική και ανυπόφορη κατάσταση που αυτή τη στιγμή επικρατεί στα σχολεία.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Α.Κί.ΔΑ αναφέρει

πως θεωρεί «απόλυτα δικαιολογημένη» τη στάση εργασίας και ζητά «σεβασμό στα συλλογικά όργανα και τις δημοκρατικές διαδικασίες της ΠΟΕΔ».

Όπως αναφέρει, απαίτησε και απαιτεί υγιείς συνθήκες εργασίας, που να στοχεύουν στο να παραμείνουν τα σχολεία ανοικτά και ασφαλή, σημειώνοντας πως ζήτησε λύσεις για την κάλυψη των κενών, που υπάρχουν στα σχολεία και άμβλυνση των ζητημάτων υποστελέχωσης και επιβάρυνσης των σχολείων, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τους.

«Δυστυχώς», προσθέτει, «οι ελάχιστες ενέργειες που έγιναν από πλευράς των αρμοδίων, δεν μπορούν να μας αφήσουν ικανοποιημένους αφού το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και καθημερινά εκατοντάδες θέσεις εκπαιδευτικών παραμένουν κενές χωρίς να αντικαθίστανται».

Αναφέρει, επίσης, πως «η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των Κινήσεων της ΠΟΕΔ, η οποία αντιλαμβάνεται την τραγική κατάσταση που βιώνουν καθημερινά τα σχολεία Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, αποφάσισε δικαιολογημένα, όπως τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου του 2022, ο κλάδος προχωρήσει σε  μονόωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, ως μια πρώτη αντίδραση», για να σημειώσει πως «η συγκεκριμένη στάση εργασίας, αποτελεί το ελάχιστο μέτρο αντίδρασης της ΠΟΕΔ και ένα μήνυμα προς τους αρμόδιους, πως οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, έστω και την υστάτη».

Ωστόσο, εκφράζει τη λύπη της, αφού όπως εξηγεί «πριν καν ανακοινωθούν επίσημα οι αποφάσεις της ΠΟΕΔ, άρχισε μια ενορχηστρωμένη υπόσκαψη της απόφασης για απεργιακά μέτρα, εκ των έσω».

«Παρατηρήθηκαν ενέργειες, μηνύματα, δημοσιεύσεις και τοποθετήσεις  που πλήττουν την ενότητα και το κύρος της ΠΟΕΔ. Τονίζουμε πως η ΠΟΕΔ, ως μια Οργάνωση με 70 σχεδόν χρόνια ιστορίας, απαιτεί τον σεβασμό των αποφάσεων από όλους  είτε αυτές είναι ομόφωνες, είτε πλειοψηφικές», αναφέρει.

Προσθέτει παράλληλα πως «ο σεβασμός στις αποφάσεις της πλειοψηφίας, σαφώς ενισχύει την ενότητα και το κύρος της ΠΟΕΔ και οδηγεί στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, στις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα του κλάδου», συμπληρώνοντας ότι «στην ιστορία της ΠΟΕΔ υπήρξαν και θα υπάρχουν διαφωνίες και αυτό εξάλλου είναι υγιές».

Διαβάστε επίσης 

ΠΟΕΔ: Στόχος δεν είναι η σύγκρουση αλλά να αναδειχθούν σημαντικά θέματα

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα