Στην Τουρκία ο Γ.Γ. του ΟΗΕ – Βλέπει Ερντογάν

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, επισκέπτεται (31/10) την Τουρκία για να συμμετάσχει στη διάσκεψη για τη Διαμεσολάβηση στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, ο Αντόνιο Γκουτέρες, θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ, ενώ μετά τη διάσκεψη θα επισκεφτεί και την τράπεζα τεχνολογίας στην περιοχή Γκέμπζε, η οποία παρέχει υποστήριξη σε

λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσολγου, είχε ο Γ.Γ του ΟΗΕ το βράδυ Τετάρτης (30/10). Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκε μεταξύ άλλων και το Κυπριακό.

«Στη συνάντησή μας με το Γενικό Γραμματέα των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, συζητήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, την Παλαιστίνη και το Κυπριακό, καθώς επίσης και τις περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις. Με τα ΗΕ ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τη συνεργασία μας σε διάφορα θέματα», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter.

Σημειώνεται ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε τροχιά εξελίξεων ένεκα της προγραμματισμένης Τριμερούς στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου και της άτυπης Πενταμερούς που θα ακολουθήσει εντός Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (30/10) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, από την Αθήνα, γνωστοποίησε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε αναλυτική επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Στη σχετική επιστολή καταγράφονται λεπτομερώς όλες οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για επανέναρξη των συνομιλιών μετά την κατάρρευσή τους στο Κραν Μοντανά, κάτι που έπραξε κι ο Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης την Τετάρτη (30/10) είχε συναντήσεις τόσο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. 

Keywords
Τυχαία Θέματα