Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται την Παρασκευή ο Γιάννης Ιωαννίδης

Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται αύριο ο σπουδαίος Έλληνας προπονητής του μπάσκετ Γιάννης Ιωαννίδης. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στην Θέρμη της Θεσσαλονίκης στις 17:00, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας, όπου είπαν το τελευταίο «αντίο» στον αείμνηστο πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού, συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του αθλητισμού και της πολιτείας, που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν

στη Θεσσαλονίκη αύριο.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 78 ετών. Ο Ιωαννίδης, που είχε το προσωνύμιο «Ξανθός» από τότε που ήταν προπονητής αλλά και παίκτης του μπάσκετ, ήταν από τους πιο πετυχημένους προπονητές της Ελλάδας, ιδιαίτερα του ΄80 και ΄90.

Αρχικά, ως Θεσσαλονικιός, ο Ιωαννίδης συνέδεσε το όνομά του με τον Άρη, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής της τότε ισχυρής ομάδας που είχε στους κόλπους της τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη (1978-79 και 1982-1990).

Στη συνέχεια, από το 1991 έως το 1996 κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιστροφή της ομάδας του Πειραιά στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και στην ελίτ της Ευρώπης.

Μετά διετέλεσε προπονητής της ΑΕΚ (1996-98) ενώ επέστρεψε στον Ολυμπιακό τη σεζόν 1999-2000.

Συγκινητικός ήταν ο σημερινός επικήδειος λόγος στην επιμνημόσυνη δέηση της κόρης του Θεοδώρα Ελένη. «Κοουτσάρα μου, θα σου πω κάτι: το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα, περνώντας στην αθανασία,» είπε.

Στους νέους δρόμους που χάραξε στο ελληνικό μπάσκετ καθώς και στην τεράστια προσωπικότητά του, αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους, μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας και ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Παπανικολάου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα