Μαρινάκης: Η ΕΕ να θέσει στο επίκεντρο μεταναστευτικό και κλιματική κρίση

Την ανάγκη να τεθούν στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης το μεταναστευτικό και η κλιματική κρίση υπογράμμισε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ενόψει της συμμετοχής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη σημερινή 3η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Γρανάδα αλλά και του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί την Παρασκευή.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης,

αναφερόμενος στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σημείωσε ότι προέχει "η Ευρωπαϊκή Ένωση να συζητήσει για το μεταναστευτικό και την κλιματική αλλαγή, δύο κρίσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου".

"Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, πρόκειται για θέματα που πρέπει να ενταχθούν στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και στη νέα αρχιτεκτονική που σχεδιάζεται τώρα", επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

Στα ζητήματα που αφορούν τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα "είναι υπέρ της διεύρυνσης ως επένδυση στο μέλλον: ωστόσο, πάγια ελληνική θέση είναι ότι η διαδικασία ένταξης στην Ε.Ε., είναι μια διαδικασία που βασίζεται σε μεταρρυθμίσεις και στις ίδιες τις επιδόσεις των υποψηφίων χωρών", υπογράμμισε.

Ακόμη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη χθεσινή τελετή καθέλκυσης της  φρεγάτας "Κίμων" στη Λοριάν της Γαλλίας, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Ελλάδα αποκτά τα πιο σύγχρονα σκάφη, τα πιο αποτελεσματικά μαχητικά και τον πιο κατάλληλο εξοπλισμό, τις καινούργιες φρεγάτες και κορβέτες, τα ελικόπτερα Romeo, τα Rafale και τα F16 Viper. Η χώρα μας σήμερα είναι ισχυρότερη από ποτέ αμυντικά, γεωστρατηγικά και διπλωματικά".

Ταυτόχρονα επανέλαβε, με αφορμή δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ότι "δεν υπάρχει ούτε έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα