Στην Κύπρο ξανά ο Π. Παυλόπουλος - Ο λόγος του ταξιδιού

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα παραστεί και θα εκφωνήσει επιμνημόσυνο λόγο στο Εθνικό Μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ, Κυριάκου Μάτση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα βρίσκεται στην Κύπρο, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 για το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, Κυριάκου Μάτση,

που θα τελεσθεί στην γενέτειρά του, Παλαιχώρι.

Ο κ. Παυλόπουλος θα εκφωνήσει επιμνημόσυνο λόγο για τα 60 χρόνια από τη θυσία του Κ. Μάτση στο κρησφύγετο του Δικώμου, κι αμέσως μετά θα τελέσει μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη τα αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα στον περιβάλλοντα χώρο της πατρικής του οικίας.

Με το πέρας του μνημοσύνου και των αποκαλυπτηρίων θα ακολουθήσει παρέλαση, της οποίας θα ηγείται η μπάντα του Β’ Περιφερειακού Γυμνασίου Λευκωσίας (Γυμνάσιο Κλήρου) προς το Μνημείο των Ηρώων της Κοινότητας, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η απονομή του Μάτσειου Βραβείου στην Αίθουσα του Απόπ. Πρόκειται για θεσμό διαγωνισμού συγγραφής δοκιμίου, ανάμεσα σε μαθητές του Απεήτειου Γυμνασίου Αγρού.

Το Εθνικό Μνημόσυνο του Κυριάκου Μάτση διοργανώνουν η Παγκύπρια Ένωση Γεωπόνων και ο Πνευματικός Όμιλος Παλαιχωρίου (Απόπ).

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

(Ο Κυριάκος Μάτσης ήταν απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δεν ήταν απλώς ένας ήρωας της ανδρείας, αλλά και του μυαλού και του πνεύματος. Υψηλός οραματιστής και ιδεολόγος, εμπνευσμένος από πανανθρώπινες αρχές και αξίες, που ξεπερνούν τα μικρά σύνορα της πατρίδας μας...)

Keywords
Τυχαία Θέματα