Αιγύπτιοι μαθητές γιόρτασαν την επέτειο του «ΟΧΙ» (vid)

Με τους Αλεξανδρινούς μαθητές γιόρτασε σήμερα την επέτειο του «ΟΧΙ» ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια της Αλεξάνδρειας.

Στο ιστορικό Θέατρο Σαλβάγου, στο Ελληνικό Τετράγωνο της Σάτμπι, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έψαλε με τα παιδιά τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας, ζητώντας τους «να κρατήσουν στην καρδιά τους την Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι η παροικία να είναι περήφανη, καθότι πρεσβυγενής

στην ιστορία του Απόδημου Ελληνισμού, και καθότι βρίσκεται "στην ευλογημένη και θεοβάδιστη Αίγυπτο", με τους τόσο στενούς δεσμούς με το «πολύτιμο σμαράγδι», όπως χαρακτήρισε την Κύπρο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Εδμόνδος Κασιμάτης ευχαρίστησε θερμά την αιγυπτιώτικη νεολαία που αποτελεί το μέλλον της αλεξανδρινής παροικίας.

Στον πανηγυρικό της ημέρας, ο καθηγητής αγγλικής γλώσσας, Αλέξανδρος Φωτιάς, τόνισε ότι «η μνήμη είναι η καλύτερη απόδοση τιμής σε όσους πολέμησαν τότε, μεταξύ αυτών και στην Αίγυπτο, στο Ελ Αλαμέιν…»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέλαση και τους παραδοσιακούς χορούς, που έφεραν τα ελλαδικά και κυπριακά μουσικά χρώματα στον περίβολο των Ελληνικών Σχολείων της Αλεξάνδρειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα