Στην Κύπρο στραμμένα τα βλέμματα λόγω της Συνεδρίας ΕΚΤ

Στην Κύπρο είναι στραμμένα όλων τα βλέμματα, λόγω της συνεδρίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί η συνεδρία της ΕΚΤ, που για 1η φορά πραγματοποιείται στην Κύπρο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι έχουν διαπιστευτεί δεκάδες ξένοι δημοσιογράφοι.

Το απόγευμα,

στο Συνεδριακό, συνεδρίασαν οι επιτροπές εργασίας της ΕΚΤ προκειμένου να χειριστούν προκαταρκτικά τα θέματα της αυριανής ατζέντας.

Το ΔΣ απαρτίζεται από τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των 19 χωρών της ευρωζώνης.Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όπου ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες και την ημερομηνία έναρξης του. Κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα. Για την ώρα, η Κύπρος, δεν μπορεί να συμμετάσχει, λόγω του παγώματος της αξιολόγησης από την Τρόϊκα.Και η Ελλάδα στο τραπέζι

Συζήτηση θα γίνει και για τα θέματα της Ελλάδας. Επί τάπητος θα τεθεί το θέμα της πρόσβασης της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, καθώς και το αίτημα της Αθήνας για έκδοση εντόκων γραμματίων πέραν των 15 δις ευρώ. Ένα αίτημα, που σύμφωνα με το Reuters, είναι εξαιρετικά απίθανο να γίνει αποδεκτό.Αύριο, αναμένεται να ανακοινωθούν και οι προβλέψεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη.Σημειώνεται, τέλος, ότι δύο φορές τον χρόνο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει εκτός Φρανκφούρτης. Φέτος για την συνεδρία του 1ου εξαμήνου έχει επιλεγεί η Κύπρος και για την συνεδρία του 2ου εξαμήνου η Μάλτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα