Σερχάτ Κοτάκ

Τη διαφωνία του με σημεία του κοινού ανακοινωθέντος ε/κ και τ/κ κομμάτων της 25ης Φεβρουαρίου εκφράζει ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Δημοκρατικού Κόμματος Σερχάτ Κοτάκ, υποστηρίζοντας ότι δόθηκε στη δημοσιότητα χωρίς την έγκριση όλων των κομμάτων.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα σε γραπτή του δήλωση ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Δημοκρατικού Κόμματος Σερχάτ Κοτάκ αναφέρει ότι το κοινό ανακοινωθέν των κομμάτων της 25ης Φεβρουαρίου συντάχθηκε χωρίς της σύμφωνη άποψη εκπροσώπων του Δημοκρατικού Κόμματος.Ο κ. Κοτάκ σημειώνει ότι υπάρχουν κάποια

σημεία που δεν εγκρίνει το κόμμα του και προσθέτει ότι θα ήταν σωστό να είχε ανακοινωθεί ότι δεν υπήρξε σύγκλιση μεταξύ όλων των πολιτικών κομμάτων για το θέμα.Το Δημοκρατικό Κόμμα, αναφέρει, απέρριψε την πρόταση ορισμένων πολιτικών κομμάτων για εκμάθηση ελληνικής γλώσσας στα σχολεία των κατεχομένων. Αντί να διδάσκονται υποχρεωτικά μαθήματα γλώσσας, προσθέτει, στα σχολεία και των δύο πλευρών θα πρέπει να διδάσκονται ο σεβασμός, η αποδοχή και η ανοχή.Στην ιστορία Τ/κ και Ε/κ ποτέ δεν είχαν κοινό εκπαιδευτικό σύστημα, είπε. Οι πραγματικότητες, κατά τον ίδιο, της ιστορίας δεν πρέπει να διαγραφούν από τα βιβλία της ιστορίας. Το σωστό, πρόσθεσε, είναι η μεταφορά της ιστορίας χωρίς αλλοίωση, τροποποίηση και χωρίς προσπάθεια εξυπηρέτησης ενός ουτοπικού ιδεώδους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα