Στην Κύπρο σήμερα ο καταζητούμενος γιατρός

ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
Όπως μετέδωσε χθες βράδυ το «Σίγμα», σήμερα τα ξημερώματα αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο ο τρίτος γιατρός, ο οποίος φέρεται επίσης ύποπτος για συμμετοχή σε κύκλωμα με μίζες. Πρόκειται για τον διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας Δρα Δάφνη Αριστοδήμου. Εναντίον του υπόπτου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, το οποίο αναμένεται να εκτελεστεί

με το που θα πατήσει το πόδι του στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αναμένεται ν' ανακριθεί και στη συνέχεια θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, για να ζητηθεί περαιτέρω κράτησή του. Το διάταγμα κράτησης για τους άλλους δύο υπόπτους λήγει την ερχόμενη Κυριακή και δεν αποκλείεται η Αστυνομία να αιτηθεί κράτησης τεσσάρων ημερών, προκειμένου να παρουσιάσει εκ νέου όλους τους υπόπτους, ενώπιον δικαστηρίου την Κυριακή. Πρόκειται για τους Ιωάννη Κυαμίδη, Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής και Εκτελεστικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Λευκωσίας, και τον γιατρό του ιδίου νοσοκομείου Βασκέν Σαχμπετεριάν.

Βάσει διερευνώμενης καταγγελίας, ο Κυαμίδης φέρεται να αποκόμισε μίζες ύψους 128.147 ευρώ, ο Σαχμπετεριάν φέρεται εξασφάλισε 15.000 ευρώ από το 2010 ώς το 2014, ενώ ο καταζητούμενος Δάφνης Αριστοδήμου φέρεται να πήρε ως μίζες 2.685 ευρώ κατά την τριετία 2008-2011.

Η Ωτορινολαρυγγολογική Εταιρεία Κύπρου καταδίκασε χθες με ανακοίνωσή της τον χρηματισμό ιατρών των δημόσιων νοσηλευτηρίων, σημειώνοντας πως αν μετά το πέρας των ανακρίσεων αποδειχθούν ευθύνες, θα υπάρξουν και από μέρους της πειθαρχικές ποινές. Στην ανακοίνωσή της, ωστόσο, η ΩΕΚ αναφέρει ότι έχει την υποχρέωση να προστατεύσει το ήθος των συναδέλφων της, αφού όπως αναφέρει δεν επιτρέπεται να στοχοποιούνται και να ισοπεδώνονται οι συνάδελφοί της, προτού βγει επίσημο πόρισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα