Είχαν άγιο…
08:09 10/5/2016
- Πηγή: Sigma Live
Καραμπόλα λεωφορείων με μαθητές του Λυκείου Παλουριώτισσας, στον δρόμο Τροόδους-Λευκωσίας, στην περιοχή Κουτραφά
Για πρόβλημα στα φρένα του ενός λεωφορείου κάνουν λόγο μαθητές, καθηγητές, γονείς και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, την ίδια ώρα που η Αστυνομία δεν διαπίστωσε κάτι σχετικό
Τυχεροί στην ατυχία τους στάθηκαν περίπου 90 μαθητές του Λυκείου Παλουριώτισσας, καθώς τη γλύτωσαν με μικροτραυματισμούς και εκδορές από τη σύγκρουση των δύο τουριστικών λεωφορείων των οποίων επέβαιναν χθες νωρίς το μεσημέρι, στον δρόμο Τροόδους-Λευκωσίας στην περιοχή Κουτραφά, επιστρέφοντας
Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη η καραμπόλα. Οι μαθητές και οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι το ατύχημα οφείλεται σε πρόβλημα που παρουσιάστηκε στα φρένα του ενός λεωφορείου. Την ίδια ώρα η Αστυνομία δεν φαίνεται να αποδέχεται τους ισχυρισμούς των μαθητών και των καθηγητών, και κάνει λόγο αρχικά για απροσεξία των οδηγών. Τέσσερεις από τους μαθητές, των οποίων η κατάσταση της υγείας κρίθηκε πιο σοβαρή, διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι δύο κρατήθηκαν για περαιτέρω νοσηλεία.
Συγκεκριμένα, το τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε ενώ τέσσερα λεωφορεία, με περίπου 200 μαθητές της πρώτης και δευτέρας τάξης του Λυκείου Παλουριώτισσας, μαζί με τους καθηγητές τους, επέστρεφαν στην πρωτεύουσα. Στον δρόμο Τροόδους-Λευκωσίας, στην περιοχή Κουτραφά, προπορευόμενο κυβερνητικό διπλοκάμπινο σταμάτησε απότομα μπροστά από το πρώτο λεωφορείο με τους περίπου πενήντα μαθητές, σε σημείο όπου ο δρόμος ήταν κατηφορικός.
Συνεπεία αυτού, το πρώτο λεωφορείο με τους μαθητές που πορευόταν και βρισκόταν πίσω από το κυβερνητικό όχημα προσέκρουσε ελαφρά σ' αυτό, ενώ στη συνέχεια και το δεύτερο λεωφορείο, που εκινείτο πιο πίσω και μετέφερε επίσης μαθητές, προσέκρουσε στο πρώτο.
Ευτυχώς τα δύο λεωφορεία κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα, καθώς προπορευόταν φορτηγό και δεν σημειώθηκε κανένας σοβαρός τραυματισμός, ανέφερε στη «Σημερινή» ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Γιαννάκης Χαραλάμπους, προσθέτοντας ότι οι μαθητές που τραυματίστηκαν ελαφρά διακομίστηκαν αρχικά στο αναρρωτήριο της Ευρύχου, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών.
Απροσεξία των οδηγών
Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι το ατύχημα οφείλεται σε απροσεξία των οδηγών, ερωτηθείς από την εφημερίδα μας για το ενδεχόμενο να παρουσίαζαν πρόβλημα τα φρένα κάποιου από τα λεωφορεία. Όπως τόνισε, τα δύο λεωφορεία ελέγχθηκαν μετά το ατύχημα από εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας και δεν παρουσίαζαν κανένα πρόβλημα στα φρένα τους.
Ωστόσο, πληροφορίες από μαθητές και καθηγητές οι οποίοι επικοινώνησαν με τη «Σ» και επέβαιναν των δύο λεωφορείων, κάνουν λόγο για πρόβλημα στα φρένα καθώς, παρότι το δεύτερο λεωφορείο εκινείτο στον δρόμο με χαμηλή ταχύτητα και σε αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο λεωφορείο, δεν κατέστη δυνατό να σταματήσει πριν από την πρόσκρουση.
Την πληροφορία, ότι πιθανόν να παρουσίαζαν κάποιο πρόβλημα τα φρένα του λεωφορείου, επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα μας εξάλλου τόσο ο διευθυντής του σχολείου Τάσος Τάσου όσο και πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Σταύρος Κόκκινος, οι οποίοι ανέφεραν ότι ήδη ζήτησαν τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος από την εταιρεία των τουριστικών λεωφορείων, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας.
Χαλασμένα φρένα
«Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για πρόβλημα στα φρένα του δεύτερου λεωφορείου», ανέφερε στη «Σημερινή» ο κ. Τάσου, για να προσθέσει ότι είναι ευτύχημα ότι όλοι οι μαθητές την ώρα του δυστυχήματος βρίσκονταν στις θέσεις τους και δεν ήταν κάποιοι όρθιοι, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί πιο σοβαρός τραυματισμός τους.
Ο κ. Τάσου ανέφερε, επίσης, ότι το σχολείο συνεργάζεται χρόνια με τη συγκεκριμένη εταιρεία λεωφορείων για την διεξαγωγή των σχολικών εκδρομών και ότι πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις που προνοούνται από το Υπουργείο Παιδείας. Δηλαδή ασφάλεια των οχημάτων και οδηγών, άδειες κυκλοφορίας των λεωφορείων και ΜΟΤ.
Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση της οποίας έτυχε από αρμόδιους λειτουργούς του σχολείου, σε κάποια λεωφορεία υπήρχαν ενδείξεις για προβληματικά ελαστικά και φρένα.
Πρόσθεσε ότι ήδη ζήτησε από την διεύθυνση του σχολείου και το Υπουργείο Παιδείας όπως τα λεωφορεία ελεγχθούν από τη Μηχανολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Μεταφορών, καθώς πληροφορήθηκε ότι τα οχήματα ελέγχθηκαν από ιδιώτη μηχανικό.
Ο κ. Κόκκινος επεσήμανε ακόμα ένα ζήτημα που απασχολεί τον Σύνδεσμο Γονέων, αναφορικά με την τήρηση της νομοθεσία για ζώνη ασφαλείας σε όλους τους επιβάτες των οχημάτων και ειδικά όταν αφορά μαθητές.
Έρευνα για αίτια ατυχήματος
Σε δηλώσεις στη «Σημερινή» αργά το απόγευμα, μετά από επίσκεψη στους μαθητές που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Επαρχιακός Επιθεωρητής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας Ανδρέας Παπαστυλιανού ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε, τα φρένα του οχήματος δεν δούλεψαν κατά τη στιγμή του ατυχήματος.
Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα διεξαγάγει ενδελεχή έλεγχο για τα αίτια του ατυχήματος, καθώς η ασφάλεια των μαθητών που συμμετέχουν στις σχολικές εκδρομές είναι στους πρώτιστους στόχους τους.
Ο κ. Παπαστυλιανού ανέφερε ότι το πρωί έγινε έλεγχος στα τουριστικά λεωφορεία που διεξήγαγαν τις μαθητικές εκδρομές και διαπιστώθηκε ότι είχαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που προνοούνται, όπως άδειες κυκλοφορίας, ασφάλειες οχημάτων και οδηγών, καθώς και ΜΟΤ.
Ερωτηθείς για τη διαδικασία που ακολουθείται για την επιλογή της εταιρείας που διενεργεί τις σχολικές εκδρομές, ανέφερε ότι η επιλογή γίνεται κατόπιν προσφορών και αφού διαπιστωθεί η καταλληλότητα της εταιρείας που θα επιλεγεί.
Μεταξύ των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούν οι εταιρείες για την επιλογή τους είναι η ασφάλεια των οχημάτων τους καθώς και να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα, ότι τα λεωφορεία που διενεργούν τις εκδρομές έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο στον οποίο υπόκεινται όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα.
Ο κ. Παπαστυλιανού ανέφερε ότι πριν από τη διεξαγωγή κάθε εκδρομής, η διεύθυνση του σχολείου έχει την ευθύνη να διαπιστώσει εάν οι σχετικές προϋποθέσεις πληρούνται.
Με κατάγματα τρεις μαθητές
Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας των τεσσάρων μαθητών οι οποίοι τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Επαρχιακός Επιθεωρητής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας ανέφερε ότι δύο μαθητές αφού έτυχαν των Πρώτων Βοηθειών απολύθηκαν, ενώ οι δύο μαθήτριες των οποίων η κατάσταση κρίθηκε πιο σοβαρή κρατήθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία.
Συγκεκριμένα, οι δύο μαθήτριες υπέστησαν κατάγματα, η μία στον αυχένα και άλλη σε διάφορα σημεία του σώματός τους από τη σύγκρουση, ενώ ο τρίτος μαθητής υπέστη κάταγμα στο χέρι και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, με τη συνοδεία των γονιών του επέστρεψε στο σπίτι.
Όσον αφορά τον τέταρτο μαθητή, τραυματίσθηκε ελαφρά στο στόμα από την πρόσκρουση και αφού τον εξέτασε ο επί καθήκοντι ιατρός των Επειγόντων Περιστατικών, έλαβε την κατάλληλη αγωγή και πήρε εξιτήριο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι από το ατύχημα σημειώθηκαν αρκετοί μικροτραυματισμοί σε μαθητές οι οποίοι επέβαιναν και των δύο λεωφορείων, ενώ αρκετοί άλλοι υπέστησαν σοκ.
Σημειώνεται, επίσης, ότι η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τάχιστα όλους τους γονείς μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος για το ατύχημα και την κατάσταση της υγείας των παιδιών, καθώς και την ώρα επιστροφής των μαθητών με άλλα λεωφορεία, ούτως ώστε να καθησυχαστούν και να αποφευχθεί ο πανικός.
Keywords
υπουργείο παιδείας, οφείλεται, λεωφορεια, εταιρεία, προσφορες, σοκ, τελη κυκλοφοριας, καθαρα δευτερα, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομια, υπουργείο παιδείας, ωρα, αγωγη, ασφαλειες, ατυχημα, ατυχια, γινεται, γονεις, δευτερο, διευθυνση, δηλωσεις, δρομος, εγινε, εγγραφα, ελαστικα, εξετασεις, εξιτηριο, εταιρεία, ευθυνη, εφημεριδα, ζωνη, ιδια, υπηρεσια, υπηρχαν, λεωφορειο, λογο, οφείλεται, οχηματων, οχηματα, οχημα, πρωι, συνεχεια, σοκ, σπιτι, στομα, σχολειο, τασος, χερι, ασφαλεια, εκδρομες, εκδρομη, υπουργειο, μπροστα, νοσοκομειο, πληροφοριες, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΠΑΘΑΜΕ ΣΟΚ! Δείτε κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας...
- "Τον άφησαν να πεθάνει" - Ούρλιαζε επί δύο ώρες καλώντας για βοήθεια [photos]
- Ο Γιώργος Τράγκας (με φρέσκια offshore) στα Panama Papers
- Αυτά είναι τα ονόματα όλων των Ελλήνων των Panama Papers-Γνωστοί επιχειρηματίες ανάμεσά τους
- Στη δημοσιότητα η ελληνική λίστα των Panama Papers
- Αδιανόητη ερώτηση δημοσιογράφου σε Πεδουλάκη για τον Διαμαντίδη!
- Λιγότερο κρέας, περισσότερη ζωή
- Mακρυπούλια - Χατζηγιάννης: Τι συμβαίνει με τη σχέση τους;
- Τριπλός σεισμός στη Ζάκυνθο! (pic)
- Συγκλονίζει η Ρούλα Ρέβη με το μήνυμα της
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- X Factor: Η μεγάλη ανατροπή στο φινάλε
- X Factor: «Λύγισε» η Τάμτα - Έφτασε στα όρια της λιποθυμίας
- X Factor: Ξεκίνησαν οι πρώτες κόντρες μεταξύ των κριτών
- Johnny Depp: "Κοροϊδεύει" το περιβόητο βίντεο - απολογία του
- Είχαν άγιο…
- Στην Κύπρο ο 3ος ύποπτος γιατρός
- Βασιλική Χατζηαδάμου: Τι απαντάει στις φήμες για εγκυμοσύνη
- Ετοιμάζεται το πακέτο συμφωνίας
- Της Αγχόνης οι Πρωτομάρτυρες
- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Είχαν άγιο…
- Ετοιμάζεται το πακέτο συμφωνίας
- Τablet προκάλεσε πυρκαγιά σε δωμάτιο ξενοδοχείου
- Της Αγχόνης οι Πρωτομάρτυρες
- Στην Κύπρο ο 3ος ύποπτος γιατρός
- X Factor: «Λύγισε» η Τάμτα - Έφτασε στα όρια της λιποθυμίας
- X Factor: Η μεγάλη ανατροπή στο φινάλε
- X Factor: Ξεκίνησαν οι πρώτες κόντρες μεταξύ των κριτών
- Βασιλική Χατζηαδάμου: Τι απαντάει στις φήμες για εγκυμοσύνη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανατροπή στο έγκλημα της Θεσπρωτίας: Είχαν πυροβολήσει τον 25χρονο Αλβανό πριν τον αποκεφαλίσουν
- Τι αποφασίστηκε στο Eurogroup -Οι γκρίζες ζώνες και οι παγίδες
- Χτύπημα για τις μικρές επιχειρήσεις η αύξηση του φορολογικού συντελεστή
- Τρικαλινοι μαθητές έφτιαξαν... ηλεκτρικό όχημα!
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επικεφαλής παρέλασης στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ
- Η επικίνδυνη πολιτική ελαφρότητα μπροστά στην υπόθεση της Μαρφίν
- Σε Αυστρία και Σλοβακία ο Νίκος Κοτζιάς
- Powerball: Έδωσε μόλις έξι δολάρια και κέρδισε 430 εκατομμύρια!!!
- Πιτσάκια αλά ελληνικά εύκολα και γρήγορα
- ΗΠΑ: «Έφαγε» 500.000 δολάρια πρόστιμο για λαθρεμπόριο ελεφαντόδοντου και κέρατου ρινόκερου



