Στην Κύπρο Παρασκευή ο Τουσκ – Στο επίκεντρο οι τουρκ. προκλήσεις

Στην Κύπρο καταφθάνει την Παρασκευή ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με αφορμή τη λήξη της θητείας του. Το πρωί της Παρασκευής θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Στη συνάντηση αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε πως στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος θα θέσει ξανά υπόψιν του κ. Τουσκ τα ζητήματα

που αφορούν την έκνομη δραστηριότητα της Τουρκίας. Όπως υπενθύμισε ο κ. Προδρόμου, ο κ. Τουσκ ενέγραψε το θέμα των τουρκικών δραστηριοτήτων στην επόμενη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στις 17 αι 18 Οκτωβρίου 2019.

«Κινούμαστε με όλα τα διπλωματικά μας μέσα για να αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές Προκλήσεις», είπε σχετικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου. 

«Αναμένουμε την εξέλιξη που μπορεί να έχουν όλες οι ενέργειες που αναλαμβάνει η χώρα μας και η Ελλάδα σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις», κατέληξε.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα