Πάφος: Νέα σύλληψη για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων

Στη σύλληψη δεύτερου προσώπου που καταζητείτο για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κυκλοφορίας και κατοχής παραχαραγμένου χαρτονομίσματος κ.λπ., προχώρησε η Αστυνομία χτες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 32χρονο, ενώ για την ίδια υπόθεση τελεί υπό οκταήμερη κράτηση 28χρονος.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου στις 21:00, ένα πρόσωπο μετέβη σε περίπτερο στην Κάτω Πάφο και έδωσε στον υπάλληλο του περιπτέρου 165.000 ρούβλια σε 33 χαρτονομίσματα.

Ο υπάλληλος κάνοντας την ανταλλαγή στα νομίσματα, του παρέδωσε 1.815 ευρώ.

Από έλεγχο που προέβη ο υπάλληλος μέσω μαρκαδόρου διαπίστωσε πως τα χαρτονομίσματα που του παρέδωσε το άγνωστο πρόσωπο δεν ήταν γνήσια, αφού δεν έφεραν συριακούς αριθμούς, ούτε στοιχεία ασφαλείας.

Αμέσως ο παραπονούμενος ειδοποίησε την Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν στο μέρος και παρέλαβαν τα πλαστά χαρτονομίσματα.

Ακολούθως εναντίον του υπόπτου που πρόκειται για τον 32χρονο, προέκυψε μαρτυρία και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση χτες. Στη συνέχεια, μετά από πάροδο χρονικού διαστήματος, θεάθηκε δεύτερο πρόσωπο να είναι μαζί με τον 32χρονο. Το δεύτερο πρόσωπο επιχείρησε σε άλλη περίπτωση να εξαργυρώσει δολάρια Αμερικής στο περίπτερο.

Το πρόσωπο που συνόδευε τον 32χρονο εντοπίστηκε επί τόπου. Διαπιστώθηκε ότι τα δολάρια που μετέφερε δεν ήταν γνήσια και, ακολούθως, συνελήφθη. Πρόκειται για 28χρονο, επίσης αλλοδαπό.

Οι 28χρονος και 32χρονος ανακρινόμενοι έδωσαν κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου 

Keywords
Τυχαία Θέματα