Στην Κύπρο πανεπιστήμια τεχνολογίας οπτικών ινών

Σημαντική θεωρείται η πραγματοποίηση, στην Κύπρο, του 5ου Διεθνούς Εργαστηριακού Συνεδρίου Εξειδικευμένων Οπτικών Ιών και Εφαρμογών, καθώς το Συνέδριο συνέβαλε ουσιαστικά στην ένταξη της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη με πανεπιστήμια που ασχολούνται ενεργά με την τεχνολογία τω οπτικών ινών.


Αυτό αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΤΕΠΑΚ, μετά την πραγματοποίηση του Συνεδρίου που διεξήχθη στις 11 και 13 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο της

Λεμεσού, το οποίο διοργανώθηκε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρα. Κυριάκο Καλλή, ειδικό σε θέματα οπτικών ινών και υπεύθυνο του εργαστηρίου νανοφωτονικής, σε συνεργασία με το Society of Photo-Instrumentation Engineers (SPIE).

Στο συνέδριο συμμετείχαν 150 διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες, καθώς και φοιτητές, από 29 χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν κεντρικές ομιλίες από παγκοσμίου φήμης προσκεκλημένους ομιλητές και κορυφαίους επιστήμονες, ενώ 20 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των οπτικών ινών, παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Το 5ο Διεθνές Εργαστηριακό Συνέδριο Εξειδικευμένων Οπτικών Ινών και Εφαρμογών, προσθέτει η ανακοίνωση, διεξήχθη για πρώτη φορά στην Κύπρο έπειτα από ανταγωνιστική διαδικασία και "συνέβαλε ουσιαστικά στην ένταξή της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη των πανεπιστημίων που ασχολούνται ενεργά με την τεχνολογία των οπτικών ινών, και δη του ΤΕΠΑΚ, με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Κυριάκο Καλλή, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα των οπτικών ινών".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα