Επιστρέφει τις υπερχρεώσεις και τα λάθη ο Συνεργατισμός

Κλείνει τρύπες η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, καθώς, έχοντας ήδη υπολογίσει ζημιά ύψους 112 εκ. ευρώ λόγω λαθών σε δάνεια πελατών της, σπεύδει να επιστρέψει τις υπερχρεώσεις από τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της ΣΚΤ Νικόλα Χατζηγιάννη, οι επιστροφές των χρημάτων θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, «στοχεύουμε στις επιστροφές ακόμη και αυτή την εβδομάδα»,

ανέφερε χαρακτηριστικά, με στόχο η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι επιστροφές αφορούν ποσά από 1 ευρώ μέχρι 478.000 ευρώ σε 14.000 πελάτες, ήτοι φυσικά και νομικά πρόσωπα, κοινοτικά συμβούλια, εκκλησιαστικές επιτροπές κ.λπ.

Την ίδια ώρα, γνωστοποίησε ότι σε 70 περιπτώσεις θα επιστραφούν συνολικά 11 εκ. ευρώ, που σημαίνει, κατά μέσο όρο, 10.000 ευρώ ανά πελάτη.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω πελάτες έχουν επιβαρυνθεί με επιπλέον τόκους κατά την περίοδο από το 2008 μέχρι το 2014, καθώς κάποια ΣΠΕ, κατά παραβίαση των δανειακών συμβάσεων που είχαν συναφθεί, παρέλειψαν να μειώσουν το επιτόκιο του δανείου σε δάνεια που ήταν συνδεδεμένα με το επιτόκιο της ΕΚΤ, όταν υπήρχε διακύμανση.

«Έχουν γίνει πάρα πολλοί εσωτερικοί και εξωτερικοί έλεγχοι, τα ποσά έχουν μπει στην άκρη για να δοθούν και είναι στον ισολογισμό μας. Τα ποσά αυτά θα ξεκινήσουμε να τα πιστώνουμε στους λογαριασμούς και ακολούθως θα πηγαίνει και μία επιστολή, όπου θα ενημερώνει τον πελάτη για την πίστωση», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα