Στην Κύπρο ο Νετανιάχου – Συνάντηση με ΠτΔ και Αναστασιάδη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει το απόγευμα της Κυριακής ο Πρωθυπουργός το Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου ενώ το βράδυ θα συναντηθεί με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ, θέματα ενέργειας, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ, θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας,

η συνάντηση των δύο ηγετών αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ τον περασμένο Μάιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τον κ. Νετανιάχου, στο Προεδρικό Μέγαρο, και μετά την τελετή επίσημης υποδοχής θα παρακαθίσουν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Το βράδυ της Κυριακής ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 1945 στον χώρο όπου θα διαμένει ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός και η συνοδεία του, στη Λεμεσό.

Αναστασιάδης και Νετανιάχου διατηρούν στενές σχέσεις, αφού συνεργάστηκαν κατά την προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη τόσο για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ισραήλ όσο και για την ανάπτυξη του τριμερούς σχήματος συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Διμερείς συνομιλίες ΠτΔ-Νετανιάχου - Τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ τη Δευτέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα