Νάρκοστεστ: 74 θετικοί οδηγοί σε 2 μήνες-Ποιοι απαλλάσσονται

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης υπό τον Ιωνά Νικολάου, τον Υπουργό Υγείας, την Αστυνομία, την Τροχαία, την ΥΚΑΝ και την Αρχή Απεξάρτησης, αξιολογήθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα του νάρκοτεστ και συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί η πολιτεία να προσφέρει βοήθεια για τη θεραπεία χρηστών που εντοπίζονται πίσω από το τιμόνι.

Τους τελευταίους 2 μήνες, 74 οδηγοί

πιάστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια απαγορευμένων ουσιών και οι ηλικίες που διαπιστώνονται είναι μεταξύ 16-40.

Με βάση τα στοιχεία, οι 4 αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα για επιβεβαίωση από το χημείο. Aπό τους θετικούς οδηγούς οι 48 (67,57%) ήταν Ελληνοκύπριοι, 1(1,37%) ήταν Τουρκοκύπριος και 21 ήταν αλλοδαποί (31,08%). Κανένας τουρίστας με βάση τα στοιχεία αυτά δεν συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Οι χρήστες παροτρύνονται να ενταχθούν σε πρόγραμμα αποθεραπείας και εάν είναι μεταξύ 16-24 ετών, τότε ο φάκελος της υπόθεσης θα παραπέμπεται στον Γενικό Εισαγγελέα και δεν θα προχωρεί η ποινική τους δίωξη.

Σε 15 ημέρες θα είναι έτοιμα πρωτόκολλα για τους χρήστες που συλλαμβάνονται να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ώστε να τους παρέχεται η δυνατότητα θεραπείας στο πλαίσιο της διαδικασίας δίωξης με ανάλογη πορεία στη διαχείριση του αδικήματος.

Για άτομα ηλικίας μεταξύ 25-40, αν ολοκληρώσουν το πρόγραμμα, τότε αυτό θα αξιοποιηθεί ως ελαφρυντικό στην επιβολή ποινής φυλάκισης.

Σε 2 μήνες, ανέφερε ο Ιωνάς Νικολάου, θα υπάρξει νέα συνάντηση όλων των εμπλεκομένων, προκειμένου ν' αξιολογηθούν τ' αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα