Στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη η Σακελλαροπούλου

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από σήμερα θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της κας Σακελλαροπούλου στο εξωτερικό, από

την εκλογή της στο ύπατο αξίωμα. Σκόπευε να έρθει στο νησί μετά την ανάληψη των καθηκόντων της τον Μάρτιο, όμως τα μέτρα για τον κορωνοϊό ανέβαλαν το ταξίδι της.

Στη διάρκεια της επίσκεψης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τους αρχηγούς των κομμάτων και τη θρησκευτική ηγεσία, ενώ θα επισκεφθεί και το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.

Με την κυπριακή πολιτική ηγεσία βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία, ώστε να επιτύχουμε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, να τερματιστεί η τουρκική κατοχή στο νησί και να επιλυθεί συνολικά το Κυπριακό, στη μόνη δυνατή και δεσμευτική για όλους βάση: αυτή των σχετικών ψηφισμάτων των ΗΕ και της εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας επισημαίνει η κα. Σακελλαροπούλου σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα