Στην κατεχόμενη Λευκωσία η θανατηφόρα ασθένεια των σκύλων

Η καταδίκη νεαρού σε 13 χρόνια φυλάκιση για υπόθεση ναρκωτικών, το νέο θανατηφόρο τροχαίο, η εκστρατεία για εξεύρεση δότη νωτιαίου μυελού για 7χρονο με λευχαιμία και η δικοινοτική εκδήλωση καταδίκης της απόφασης για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου της Τουρκίας, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «13 χρόνια ποινή φυλάκισης», γράφει ότι ο πρόεδρος του «κακουργιοδικείου» Κερύνειας δεν χαρίστηκε στον ύποπτο και τον καταδίκασε σε 13 χρόνια φυλάκιση για υπόθεση εμπορίας

ναρκωτικών. Στην κατοχή του καταδικασθέντος βρέθηκαν πέραν των 800 χαπιών έκσταση. Αλλού γράφει ότι ακόμα ένα νέο τροχαίο, με ένα 60χρονο θύμα, σημειώθηκε ψες. Αναφορά γίνεται και στην ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος του δρόμου στην οδό Λήδρας, κατά την οποία Ε/κ και Τ/κ καταδίκασαν την απόφαση της Τουρκίας για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Ανθρώπινη αλυσίδα εναντίον των πυρηνικών», προβάλλει την ψεσινή δικοινοτική εκδήλωση διαμαρτυρίας για την απόφαση κατασκευής πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου της Τουρκίας. Η ανθρώπινη αλυσίδα σχηματίστηκε κατά μήκος του δρόμου που ενώνει τις δύο πλευρές στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας. Αλλού γράφει ότι, σε ποινή φυλάκισης- ρεκόρ καταδικάστηκε νεαρός, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μεταφορά περισσοτέρων από 800 χαπιών έκσταση. Ο νεαρός καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση. Αναφορά γίνεται και στο νέο θανατηφόρο δυστύχημα στον δρόμο Τρικώμου -Τύμπου με θύμα 60χρονο.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Στη Λευκωσία η επιδημία», γράφει ότι αυξάνονται τα θύματα της θανατηφόρας ασθένειας Distemper των σκύλων που έκανε αρχικά την εμφάνισή της σε καταφύγιο σκύλων στην κατεχόμενη Κερύνεια, ενώ τώρα κρούσματα παρουσιάστηκαν και σε καταφύγιο στη Λευκωσία. Μέχρι σήμερα, πέραν των 100 σκύλων έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας. Αναφορά γίνεται και στην αλλαγή στην ηγεσία της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας. Προβάλλει και το νέο θανατηφόρο και γράφει ότι η βίαιη μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων ήταν η αιτία να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 60χρονος, ενώ δύο άλλα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Δεν χορταίνει η άσφαλτος», αναφέρεται στο θανατηφόρο δυστύχημα στον δρόμο Τρικώμου – Τύμπου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 60χρονος Χασάν Μαρασλί. Προβάλλει, ακόμα, τις εξελίξεις στο διπλό φονικό στον Στρόβολο. Αλλού αναφέρει ότι «δικαστήριο» στην κατεχόμενη Κερύνεια καταδίκασε νεαρό σε 13 χρόνια ποινή φυλάκισης σε υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ανατριχιαστικά στοιχεία», προβάλλει γεγονότα στα κατεχόμενα κατά το τελευταίο 24ωρο και γράφει ότι εντός του τελευταίου 24ωρου στα κατεχόμενα σημειώθηκε ένα θανατηφόρο, σε επιχείρηση της «αστυνομίας» βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών σε οικία στην Αμμόχωστο, ενώ σε εκδικάσεις τριών διαφορετικών υποθέσεων ναρκωτικών επιβλήθηκαν συνολικά 21 χρόνια ποινής φυλάκισης. Γράφει, ακόμα, ότι συνεχίζεται η εκστρατεία για εξεύρεση δότη νωτιαίου μυελού για 7χρονο, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία. Προβάλλει, επίσης, δηλώσεις του «προέδρου» του «διοικητικού συμβουλίου» της «αρχής ηλεκτρισμού» σχετικά με την κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα