Στην Ιαπωνία για πολιτικές διαβουλεύσεις ο ΓΔ ΥΠΕΞ

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, μεταβαίνει σήμερα στο Τόκιο, πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, για πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, Πρέσβη Kimitake Nakamura.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων αναμένεται να γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ιαπωνίας και η εμβάθυνση της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και του τουρισμού, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις

και για τις σχέσεις ΕΕ-Ιαπωνίας. Ο κ. Κορνηλίου θα ενημερώσει τον συνομιλητή του για τον τρόπο με τον οποίο η πλευρά μας αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα στη διαδικασία επανένωσης της Κύπρου.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν επίσης σε περιφερειακές και διεθνείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Ιαπωνία αλλά και τον βαθμό που οι δύο χώρες επηρεάζονται από την κατάσταση στην Ουκρανία σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής και τις επιπλοκές που έχει προκαλέσει στον επισιτιστικό τομέα και στην ενεργειακή τροφοδότηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα