Στην Γενεύη το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο

Το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο (ΚΚΤΟ) θα συμμετάσχει στην Παγκόσμια Γενική Συνέλευση των Εμπορικών Επιμελητήριων που θα πραγματοποιηθεί στην Γενεύη μεταξύ 20-23 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα σε δηλώσεις του προέδρου του επιμελητηρίου, Τουργκάι Ντενίζ, σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό όπου μίλησε και για τις πρόσφατες επαφές τους στην Τουρκία.

Υπενθυμίζοντας τις συναντήσεις που είχαν και  με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Αρμόδιο για Κυπριακές Υποθέσεις, Τζεβντέτ Γιλμάζ και τον

Πρόεδρο του Τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ομέρ Μπολάτ στην Άγκυρα, ανέφερε ότι είπαν πως το ΚΚΤΟ πρέπει να συμμετέχει στην ομάδα εργασίας που αφορά στα πρωτόκολλα χρηματοδότησης και συνεργασίας που θα συνάπτονται από εδώ και στο εξής και πως οι προτάσσεις του πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και να αξιολογούνται.

Για το πρωτόκολλο είπε πως αφορά όλα όσα πρέπει να γίνουν. «Αλλά δεν υπάρχει μόνο τουρισμός, βιομηχανία και τριτοβάθμια εκπαίδευση σε αυτή τη χώρα. Σχεδόν το 80% του ενεργού πληθυσμού είναι στο εμπόριο. Αυτό δυστυχώς δεν αναφέρεται καθόλου στο πρωτόκολλο».

Η Τουρκία, συνέχισε, τους άνοιξε τις πόρτες για το εμπόριο λέγοντας: «Όσο παράγουμε και βρίσκουμε αγοραστές, οι πύλες του τελωνίου είναι ανοικτές για μας». Προηγουμένως, είπε, οι πύλες του τελωνείου ήταν ανοικτές μόνο από την Μερσίνα, ενώ τώρα πλέον αυτό είναι δυνατόν να γίνει από την Διεύθυνση Εμπορευμάτων της Κωνσταντινούπολης  και την Πράσινη Γραμμή για την αποστολή προϊόντων με αεροπλάνο.

«Αυτό επιτρέπει στα προϊόντα που εμπίπτουν στο πεδίο του εμπορίου της να εισέλθουν αδασμολόγητα στην Τουρκία», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Έδιωξαν Τ/κ δημοσιογράφο από το «προεδρικό» κατά την συνάντηση Τατάρ-Ερντογάν

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γενεύη, Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο,genevi, tourkokypriako eboriko epimelitirio