Στην Γενεύη αποστολή της Βουλής των Αντιπροσώπων

Αντιπροσωπεία της Βουλής, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Δημήτρη Συλλούρη, μεταβαίνει στη Γενεύη, για να συμμετάσχει στις εργασίες της 138ης Διάσκεψης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, οι οποίες θα διεξαχθούν από 24 μέχρι 28 Μαρτίου.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι βουλευτές Αβέρωφ Νεοφύτου, Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, Μαρίνος Μουσιούττας και Άννα Θεολόγου. Παράλληλα με τη Διάσκεψη, θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο του Συνδέσμου των Γενικών Γραμματέων Κοινοβουλίων, στο οποίο θα λάβει μέρος ο Αναπληρωτής

Γενικός Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, το κύριο θέμα, που θα απασχολήσει τη Συνέλευση, έχει τίτλο «Ενίσχυση του διεθνούς καθεστώτος για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες: ανάγκη για τεκμηριωμένες λύσεις πολιτικής». Άλλα βασικά θέματα συζήτησης είναι η διατήρηση της ειρήνης προς επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ιδιαίτερα όσον αφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και η ενίσχυση της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας για τη μετανάστευση και τη διαχείρισή της υπό το φως της συζήτησης που διεξάγεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ με στόχο την υιοθέτηση του Παγκόσμιου Συμφώνου για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση.

Με την ευκαιρία της Διάσκεψης ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αρμενίας, του Κουβέιτ και του Ομάν, ενδεχομένως δε και με ομολόγους του άλλων χωρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα