Στην έξοχη έκοψαν τη μούττη της Σαρακοστής χιλιάδες πολίτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Με σύμμαχο τον καλό καιρό Κύπριοι και ξένοι τίμησαν σήμερα την Καθαρά Δευτέρα σε όλη την επικράτεια του νησιού.

Διαβάστε επίσης: Χαρταετός στα χρώματα της Ουκρανίας στον ουρανό της Κύπρου - «Θέλουμε ειρήνη»

Το τραπέζι της Σαρακοστής πλούσιο όπως πάντα και οι εκδρομείς μετά από μακρά περίοδο περιοριστικών μέτρων απόλαυσαν την έξοδο με τη ψυχή τους.   
Ο καιρός,

αν και κατά τόπους, συννεφιασμένος αποτέλεσε τον καλύτερο σύμμαχο για τους εκδρομείς. 

Το τραπέζι της Σαρακοστης περιελάβανε όπως είθισται μαλάκια, χόρτα, πατάτες, παντζάρια, ελιές, λουβάνες, χούμους, ταχίνι, ταραμά και φυσικά άφθονο κρασί και ποτό.     

Οι εκδρομείς επέστρεψαν στη βάση τους αργά το απόγευμα υπό τη συνεχή επίβλεψη της Αστυνομίας η οποία από νωρίς το πρωί με ανακοινώσεις της καλούσε τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στους δρόμους.   

Εντός της νεκρής ζώνης Δερύνειας και μια ανάσα από την κατεχόμενη παραλία της Δερύνειας και τη βουβή Βασιλεύουσα κατάφεραν να μεταβούν και πάλι δεκάδες συμπατριώτες μας με την ευκαιρία της Καθαράς Δευτέρας.

Το πρόσφατα ανακαινισμένο από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας παρέμεινε ανοικτό για προσκύνημα ενώ οι εκδρομείς απόλαυσαν την μαγευτική φύση περιορισμένοι στον χώρο που είχαν υποδείξει τα Ηνωμένα έθνη. 

Η μετάβαση των συμπατριωτών μας έγινε μετά από αίτημα του Δήμου Δερύνειας προς τα Ηνωμένα Έθνη, όπως εξάλλου συμβαίνει κάθε Καθαρά Δευτέρα και στις 16 και 17 Ιουλίου ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαρακοστής, ΒΙΝΤΕΟ,sarakostis, vinteo