Στην Επ.Γεωργίας οι ζημιές σε καλλιέργειες λόγω χαλαζόπτωσης

To θέμα των ζημιών που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση και η ανάγκη στήριξης των γεωργών θα συζητηθεί σήμερα Πέμπτη στη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Αντώνης Αντωνίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως έχουν γίνει ζημιές σε καλλιέργειες σε 24 κοινότητες, που σε μερικές περιπτώσεις είναι ολοκληρωτικές και θα επηρεάσουν όχι μόνο τη φετινή παραγωγή αλλά και την παραγωγή των επόμενων χρόνων.

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως πρέπει οι λειτουργοί του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.) να προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών και ο αρμόδιος Υπουργός να ενεργοποιήσει τις πρόνοιες του Εθνικού Πλαισίου Κρατικών Ενισχύσεων για οικονομική στήριξη των πληγέντων.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης είχε επικεφθεί την περασμένη Παρασκευή τις πληγείσες περιοχές και δήλωσε πως η περιοχή έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, ιδιαίτερα στην αμπελοκαλλιέργεια , στα σιτηρά αλλά και σε άλλες καλλιέργειες και πως έδωσε οδηγίες στο ΟΓΑ και το Τμήμα Γεωργίας ούτως ώστε να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα