Στην Επ. Εμπορίου νομοσχέδια και κανονισμοί του Εφόρου Εταιρειών

Άρχισε σήμερα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου η συζήτηση των νομοσχεδίων και των κανονισμών που αφορούν στο Γραφείο του Εφόρου Εταιρειών.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «με μεγάλη ικανοποίηση, συζητήσαμε σήμερα τα νομοσχέδια και τους κανονισμούς που αφορούν στη μείωση της γραφειοκρατίας στο Γραφείο του Εφόρου Εταιρειών».

Ο κ. Βότσης έκανε λόγο για «τεράστια προσπάθεια» που κράτησε

4 περίπου χρόνια «με την εμπλοκή και του ιδιωτικού τομέα και συμβούλων».

Τα νομοσχέδια και οι κανονισμοί, πρόσθεσε, « έχουν στόχο να απλοποιήσουν τις διαδικασίες του Εφόρου Εταιρειών με όλα τα θετικά συνεπακόλουθα για την κυπριακή οικονομία».

Είπε ότι «η εφαρμογή θα είναι σταδιακή γιατί εξαρτάται πλέον από τις αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν στα λογισμικά συστήματα».

Ο κ. Βότσης είπε, επίσης, ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η κατ’ άρθρον συζήτηση της νομοθεσίας και των κανονισμών που αφορούν στη ρύθμισης της ίδρυσης και λειτουργίας ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων.

Αναμένεται, είπε, στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής να γίνει η τοποθέτηση και ακολούθως η Ολομέλεια να αποφασίσει «επί αυτών των πολύ σημαντικών κανονισμών που θα εκσυγχρονίσουν τον ξενοδοχειακό τομέα με όλα τα θετικά συνεπακόλουθα για την κυπριακή οικονομία».

Από την πλευρά του, το μέλος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού είπε, μεταξύ άλλων, ότι «στρατηγικός στόχος αυτής της Κυβέρνησης είναι ο εκσυγχρονισμός του Γραφείου Εφόρου Εταιρειών».

«Έχουν κατατεθεί σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου τα νομοσχέδια και οι κανονισμοί που αφορούν αυτή τη πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση», είπε.

Εξέφρασε παράλληλα ικανοποίηση γιατί όλοι συμφωνούν με αυτά τα νομοσχέδια και τους κανονισμούς «και ευελπιστούμε ως ΔΗΣΥ ότι μέχρι τέλος αυτού του μήνα τα εν λόγω νομοσχέδια και οι κανονισμοί θα οδηγηθούν ενώπιον της Ολομέλειας για ομόφωνη υπερψήφιση τους».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι οι διαδικασίες στο Γραφείο του Εφόρου Εταιρειών θα καταστούν απλές και σύντομες, προσθέτοντας ότι η νομοθεσία θα εφαρμοστεί σταδιακά, με διατάγματα του Υπουργού, και πως ολόκληρη η νομοθεσία θα τεθεί σε εφαρμογή το 2021.

Keywords
Τυχαία Θέματα