Στην Ελλάδα Τίμμερμανς-Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιούν από αύριο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Τίμμερμανς κι ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, με επίκεντρο το οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα στη χώρα.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, στο πλαίσιο του προγράμματός τους οι δυο Επίτροποι θα μεταβούν την Παρασκευή στην Κω, όπου θα συνοδεύονται από τους διευθυντές της Frontex,

της ΕΑΣΟ και της Europol. Θα έχουν επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και συναρμόδιους Υπουργούς. Οι κ. Τίμμερμανς και Αβραμόπουλος θα μεταβούν επίσης στον Πειραιά και θα έχουν συναντήσεις με οργανώσεις του ΟΗΕ και ΜΚΟ.

Οπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό, η Κομισιόν συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές κι η επίσκεψη των Επιτρόπων διοργανώθηκε μετά την απάντηση της Πρωθυπουργού κ. Θάνου στην επιστολή του Προέδρου της Κομισιόν κ. Γιούνκερ, όπου τον διαβεβαίωνε για την απόλυτη προτεραιότητα του μεταναστευτικού θέματος. Παράλληλα, με επιστολή του προς τις ελληνικές αρχές ο Επίτροπος κ. Αβραμόπουλος εξήγησε ποια μέτρα θεωρεί η Κομισιόν απαραίτητα και επείγοντα.

Σύμφωνα με την κ. Μπερτό, ο κ. Αβραμόπουλος εξέθεσε τέσσερις προτεραιότητες: α) την ολοκλήρωση της σύστασης της αρχής που θα διαχειρίζεται τα κονδύλια για τη μετανάστευση, β) την υποβολή από μέρους της Ελλάδας αιτήματος για χρηματοδότηση, γ) την επεξεργασία οδικού χάρτη για την εγκαθίδρυση των λεγομένων hot spots και δ)την υποβολή αιτήματος από μέρους της ελληνικής πλευράς για ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα