Στην Αθήνα ο Χαλίφα Χάφταρ-Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια

Στην Αθήνα έφτασε σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατάρχης της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ

Αύριο Παρασκευή, στις 10:30 το πρωί θα συναντηθεί επισήμως με τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Η έλευση του Χαφτάρ στην Ελλάδα,

γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, έφτασε στην Αθήνα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας.

Ο Λίβυος στρατάρχης θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Ενώ απόψε θα δειπνήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, με τους κ.κ. Τασούλα και Διακόπουλο, ενώ είχε και ιδιωτική συνάντηση με τον Νίκο Δένδια.

Νωρίτερα, λιβυκά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν την είδηση της αιφνίδιας έλευσης Χαφτάρ στην Αθήνα, με την ελληνική κυβέρνηση να μην επιβεβαιώνει, αλλά και να μην διαψεύδει τις πληροφορίες. Η κίνηση αυτή της Αθήνας θεωρείται από αναλυτές ότι αποτελεί μια διπλωματική ρελάνς για τη μη πρόκληση της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Υπενθυμίζεται ότι, μόλις χθες, ο στρατάρχης Χαφτάρ δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. «Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις πιο επηρεασμένες χώρες από αυτή τη σύγκρουση;» ανέφερε συγκεκριμένα σε μήνυμά του ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), οι δυνάμεις με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Πηγή: skai.gr, Πρώτο Θέμα 

Φωτογραφίες: Πρώτο Θέμα 

Keywords
Τυχαία Θέματα