Στη Ζαλγκίρις ο Βουγιούκας

Στη Λιθουανία με τη φανέλα της Ζαλγκίρις Κάουνας θα βρει η νέα αγωνιστική περίοδος τον Ίαν Βουγιούκα, με τον Έλληνα σέντερ να υπογράφει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στον 3ο όμιλο της Euroleague. O 30χρονος θα συναντήσει στο Κάουνας τον -πρώην συμπαίκτη του στους «πράσινους» (2011-12)- Σαρούνας Γιασικεβίτσιους,

ο οποίος τελεί πλέον καθήκοντα βοηθού προπονητή στον λιθουανικό σύλλογο.



Την περσινή αγωνιστική περίοδο ο Βουγιούκας είχε μέσο όρο 13.2 πόντους και 3.6 ριμπάουντ σε 18 αγώνες στο πρωτάθλημα της Bundesliga με την Ουλμ, ενώ, πριν μεταπηδήσει στην γερμανική ομάδα, είχε 2.4 πόντους στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη Γαλατασαράι.

«Το να είσαι μέλος ενός μπασκετικού κλαμπ όπως η Ζαλγκίρις συνιστά τεράστια τιμή» είπε αρχικά ο Βουγιούκας για το νέο σταθμό της καριέρας του και συνέχισε: «Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές ομάδες στην Ευρώπη. Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δόθηκε κι ανυπομονώ να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες. Ξέρω πολύ καλά τον προπονητή της Ζαλγκίρις Κάουνας. Μίλησα πολλές φορές με τον κόουτς Γκιντάρας Κραπικας, αλλά και με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τον οποίον ήμασταν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό. Ξέρω επίσης τον Μαρτίνας Πότσιους και τον Ρενάλντας Σεϊμπούτις, αφού έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι. Πλέον είμαι έτοιμος να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ στο πιο υψηλό επίπεδο. Θεωρώ ότι θα έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο και στην Euroleague. Μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα σε αυτή την διοργάνωση. Από την εμπειρία μου, μπορώ να πω ότι η ομάδα διαθέτει μια από τις καλύτερες έδρες στη διοργάνωση. Όταν ερχόμουν στο Κάουνας, οι αντίπαλοι είχαν πολύ δύσκολο έργο».

Keywords
Τυχαία Θέματα