Τσακαλώτος: «Καμία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα»

Άμεση ήταν η παρέμβαση του πρώην υπουργού Οικονομικών , σε δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, πηγή της Κομισιόν, χωρίς να ονοματίζεται, ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, προκειμένου να έχουν επιτυχή κατάληξη, οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με δήλωση του υποστήριξε , ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ,
έχει θέσει σε προτεραιότητα την αναδιάρθρωση του χρέους, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν και το χαρακτήρισαν βιώσιμο.

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του:

«Προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της χώρας είναι η ρύθμιση του χρέους. Και αυτό ήταν η βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που κυβέρνησαν και θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο. Κανένας μεγάλος συνασπισμός, λοιπόν, όπως φέρεται να υποστηρίζει πηγή της Κομισιόν δεν εγγυάται ρύθμιση του χρέους –το αντίθετο.

Η ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη έχει ξεκαθαρίσει, με χίλιους δυό τρόπους, ότι θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Καμία, όμως, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Δεν υπάρχουν «ουδέτερες» πολιτικές. Η χώρα έχει ανάγκη από μια αριστερή κυβέρνηση που θα μπορέσει να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει ένα «παράλληλο πρόγραμμα» που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με νεοφιλελεύθερες δυνάμεις».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, πηγή των Βρυξελλών, υποστηρίζει ότι μόνο μια κυβέρνηση που θα διαθέτει ευρύτατη νομιμοποίηση θα διαπραγματευθεί η ευρωζώνη ρύθμιση του χρέους και διαβεβαιώνει μάλιστα ότι τα σχετικά μηνύματα έχουν ήδη σταλεί και στα ελληνικά κόμματα.

«Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα γίνει συμφωνία με τη μισή Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι η θέση αυτή της Ευρώπης αναμένεται να αποτελέσει βαρύνοντα παράγοντα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κομμάτων μετά τις εκλογές, προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα