Στη Βουλή το θέμα της θυγατρικής της Λαϊκής στη Ρωσία

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα αποσταλεί αίτημα για την εγγραφή ως θέμα προς συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, η ανάκληση της άδειας της θυγατρικής της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στη Ρωσία Rosprombank, από την ρωσική Κεντρική Τράπεζα.

Την πρόταση θα καταθέσει η βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Άννα Θεολόγου. Όπως αναφέρει

η ίδια, «το θέμα που έχει προκύψει είναι μεγάλο, καθώς στην κατάθεσή που είχε δώσει τον περασμένο Ιούλιο στην Επιτροπή ο διαχειριστής των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Κρις Παύλου, είχε παρέχει διαφορετική πληροφόρηση στους βουλευτές, σε σχέση με όσα εν τέλει συνέβησαν».

Επιπλέον, τονίζει ότι τρία χρόνια τώρα η Λαϊκή προσπαθεί να εξυγιανθεί και όχι να εκκαθαριστεί. «Η διαδικασία της εξυγίανσης βάσει του νόμου περί εξυγίανσης είναι προβληματική καθώς τα δικαιώματα της Λαϊκής έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα Κύπρου και οι υποχρεώσεις της Λαϊκής, κακώς, παρέμειναν στην Λαϊκή», λέει.

Την πρόθεση το θέμα της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής επιβεβαιώνει και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαχαρίας Ζαχαρίου. Μιλώντας στο SigmaLive ανέφερε ότι το ζήτημα είναι προγραμματισμένο να επανέλθει στις συνεδριάσεις, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ), με ανακοίνωσή του επικρίνει την ΚΤΚ, την Αρχή Εξυγίανσης και τη Βουλή που ανέβαλαν την ψήφιση πρότασης νόμου για να περιέλθει στον έλεγχο των πιστωτών η διαχείριση εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής από τους πιστωτές της.

Υπενθυμίζεται ότι ο εποπτικός φορέας του ρωσικού τραπεζικού συστήματος ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της Rosprombank και διόρισε προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, επικαλούμενος σωρεία παραβάσεων του νόμου, που σχετίζονται με βάσιμες υποψίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων και στρατηγική υψηλού ρίσκου που έθετε σε άμεσο κίνδυνο μετόχους και καταθέτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα