Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγείται στις 17 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο που τροποποιεί τον περί Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας, έτσι ώστε να ρυθμιστεί η άρση του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της Αστυνομίας για σκοπούς διερεύνησης των σοβαρών ποινικών αδικημάτων.

Σημειώνεται πως το τροποποιητικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει και εκσυγχρονιστικές πρόνοιες που αφορούν τον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, για σκοπούς εφαρμογής του τεχνικού μέρους των παρακολουθήσεων από

τις αρμόδιες αρχές, καθώς και πρόνοιες για τις υποχρεώσεις των παροχέων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, σε σχέση με τη συνδρομή που παρέχουν στις αρμόδιες αρχές για την εκτέλεση των διαταγμάτων παρακολούθησης.

Σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία τις σχετικές τροπολογίες, που έχει καταθέσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης τον περασμένο Δεκέμβριο, σχετικά με τη διαφοροποίηση κάποιων ερμηνευτικών διατάξεων του νόμου.

Ωστόσο, υπάρχουν κόμματα που διαφωνούν στην ολότητα του νομοσχεδίου, όχι μόνο για τις παρούσες διατάξεις, που έχουν συζητηθεί σήμερα ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε ότι μετά τις εξηγήσεις που τους είχε δώσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι άλλες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, αναφορικά στην επιστολή που στάλθηκε στις 3 Δεκεμβρίου στην Επιτροπή Νομικών, για τη διαφοροποίηση κάποιων ερμηνευτικών διατάξεων όσον αφορά τον όρο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, που αφορά το νομοσχέδιο περί προστασίας του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας – παρακολούθηση ιδιωτικών συνδιαλέξεων, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών κατά πλειοψηφία αποδέχθηκαν τις σχετικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί και αφορούν στη διαφοροποίηση των συγκεκριμένων ερμηνευτικών διατάξεων.

Το νομοσχέδιο θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας στις 17 Ιανουαρίου για ψήφιση, είπε  ο κ. Γεωργίου και  εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε αυτή την ημερομηνία το νομοσχέδιο αυτό θα πάρει το δρόμο για να γίνει νόμος.

Εξήγησε ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών στις 4 Δεκεμβρίου, όταν ήρθε ενώπιον της η επιστολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ομόφωνα αποφάσισε να καλέσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τις άλλες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, ώστε να συζητήσουν το θέμα και να δοθούν διευκρινήσεις.

«Την επιστολή την είχαμε πάρει την προηγούμενη της συνεδρίας. Θέλαμε να έχουμε ενώπιον μας τους αρμόδιους, που είχαν επικαλεστεί αυτές τις τροπολογίες για να μας δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις. Αυτές οι εξηγήσεις έχουν δοθεί σήμερα με κάθε λεπτομέρεια και ως Επιτροπή Νομικών κατά πλειοψηφία τις έχουμε αποδεχθεί και θα ενσωματωθούν στο σχετικό νομοσχέδιο και θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα