Στη σύνοδο Global Fund για τη φυματίωση η Θεοχάρους

Στη Σύνοδο του Global Fund με θέμα τη φυματίωση και τους τρόπους αντιμετώπισης της, η οποία έλαβε χώρα στο Cape Town της Νοτίου Αφρικής, συμμετείχε η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους μαζί με βουλευτές εθνικών κοινοβουλίων από συνολικά 100 χώρες.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων αποφασίστηκαν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της φυματίωσης και των συμπαρομαρτουσών καταστάσεων λόγω της δραματικής αύξησης κρουσμάτων στις φτωχές χώρες της Ευρώπης, οι οποίες μαστίζονται από την οικονομική κρίση και από μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, και ειδικότερα του MDR – multidrug resistant TB (της λεγόμενης πολυανθεκτικής φυματίωσης).

Στη Σύνοδο αποφασίστηκε η λειτουργία τεσσάρων περιφερειακών κοινοβουλευτικών ομάδων, Ασίας-Ειρηνικού, Αφρικής, Ευρώπης και χωρών του Νέου Κόσμου (Βόρεια και Νότια Αμερική) με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων φυματίωσης τόσο σε ενήλικες αλλά και σε μικρά παιδιά. Όλοι οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους και να αυξήσουν τις πιέσεις προς τους αρχηγούς των κρατών τους για την αντιμετώπιση της νόσου, η οποία ευθύνεται για ενάμιση εκατομμύριο θανάτους ετησίως.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου υπεγράφη επίσης το Πρωτόκολλο Συνεργασίας για παγκόσμια δράση κατά της νόσου ενώ η επόμενη Σύνοδος του Global Fund θα λάβει χώρα τον προσεχή Οκτώβρη στο Λίβερπουλ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα