Στη σέντρα τα λαμπερά αστέρια

Αρχίζει σήμερα η φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του ποδοσφαιρικού πλανήτη
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για τη λάμψη, το γόητρο και το χρήμα! Τρία μεγάλα κίνητρα, που δίνουν ζωή στον μαγικό κόσμο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο οποίος ξαναμπαίνει στη ζωή μας απ’ αυτήν την εβδομάδα με την πρώτη αγωνιστική των ομίλων, έτσι όπως διαμορφώθηκαν ύστερα από μια επίπονη προκριματική διαδικασία για ορισμένες απ’ αυτές και χωρίς να χυθεί σταγόνα ιδρώτα για κάποιες άλλες, όσες δηλαδή είχαν εξασφαλίσει

τη συμμετοχή τους μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων.

Παραμένει η πιο λαμπερή διασυλλογική διοργάνωση του ποδοσφαιρικού πλανήτη, με ενδιαφέρον που ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορα της Ευρώπης. Τυχαίο; Όχι βέβαια.

Μέσα στις 32 ομάδες των ομίλων βρίσκονται όλα τα μεγάλα «brand names» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ομάδες με τεράστια απήχηση, κορυφαίους ποδοσφαιριστές, εκατομμύρια οπαδούς και προϋπολογισμούς που ζαλίζουν. Τι πιο λαμπερό θα μπορούσε να ζητήσει κανείς;

Δύο απ’ αυτά τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα έρθουν και στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό. Μπάγερν και Άρσεναλ είναι τα δύο φαβορί του 6ου ομίλου, μέχρι αποδείξεως του εναντίου εντός αγωνιστικού χώρου, εκεί όπου το ποδόσφαιρο έχει συχνά μια περίεργη λογική και επιτρέπει να μηδενίζονται μέσα σε 90 λεπτά οι τεράστιες διαφορές στο μπάτζετ και στη φήμη.

Σε δύο παιχνίδια όλα μπορεί να γίνουν. Σε έξι, όμως, το πλεονέκτημα το έχει η πιο ισχυρή ομάδα, πολύ απλά επειδή έχει τον χρόνο να διορθώσει το όποιο «λάθος» της.

Το γόητρο και η λάμψη που προσφέρει το Τσάμπιονς Λιγκ, τόσο για τις ομάδες όσο και για τους ποδοσφαιριστές ή τους προπονητές, είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι φτιαγμένη από χρυσάφι, μιας και η διοργάνωση αυτή παραμένει πόλος έλξης για τους φιλάθλους και κατ’ επέκταση για τα τηλεοπτικά κανάλια και τους χορηγούς. Το χρήμα ρέει άφθονο και πραγματικά ζαλίζει.

Δεν πήγε Ολλανδία
Ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν συμπεριελήφθη στην αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την αναμέτρηση με την Αϊντχόφεν, για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, πρόκειται για κάτι που ήταν αναμενόμενο λόγω των ενοχλήσεων που ένιωσε στην τελευταία προπόνηση των «κόκκινων διαβόλων» πριν από το ματς με τη Λίβερπουλ. Στην αποστολή είναι κανονικά ο Ντε Χέα, ο οποίος το Σάββατο έκανε την πρώτη του συμμετοχή στην εφετινή σεζόν με την αγγλική ομάδα.

Στο Μάντσεστερ το ντέρμπι
Το κορυφαίο παιχνίδι του σημερινού προγράμματος θα διεξαχθεί στο Μάντσεστερ, με την τοπική Σίτι να υποδέχεται την πρωταθλήτρια και περυσινή φιναλίστ του θεσμού Γιουβέντους, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου της διοργάνωσης. Απ' εκεί και πέρα, δύσκολη αποστολή θα έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ολλανδία και στην έδρα της Αϊντχόφεν, ενώ και η Ατλέτικο Μαδρίτης θα πρέπει να προσέξει πολύ στην Τουρκία και στην έδρα της Γαλατασαράι. Τέλος η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν είναι τα λογικά φαβορί στα εντός έδρας παιχνίδια με Μάλμε και Σαχτάρ Ντόνετσκ αντίστοιχα, ενώ χωρίς προγνωστικά είναι το ματς της Σεβίλης με την Γκλάντμπαχ.

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Παρί Σ.Ζ. - Μάλμε
Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ Ντόνετσκ

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Βόλφσμπουργκ - ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Αϊντχόφεν - Μάντσεστερ Γ.

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Γαλατασαράι - Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπενφίκα - Αστάνα

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάντσεστερ Σίτι - Γιουβέντους
Σεβίλη - Γκλάντμπαχ

Keywords
Τυχαία Θέματα