Αρχίζει «η γιορτή των αστέρων» με τον Ολυμπιακό να παίζει αύριο κόντρα στη Μπάγερν

Ξεκίνημα του Champions League την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, με τους πρώτους αγώνες της φάσης των ομίλων, στους οποίους συμμετέχει και ο Ολυμπιακός για 30η φορά, έχοντας μείνει εκτός ομίλων μόνο την περίοδο 2010/11, όταν έμεινε και εκτός Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι», που έχουν κληρωθεί στον 6ο όμιλο

της διοργάνωσης μαζί με την Άρσεναλ, την Μπάγερν Μονάχου και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχουν παίξει μέχρι τώρα στο Champions League 142 αγώνες (συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών) εκ των οποίων έχουν κερδίσει τους 50, ενώ έχουν 27 ισοπαλίες και 65 ήττες.

Πρώτος σε συμμετοχές παίκτης για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη είναι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έχει 83 συμμετοχές, ενώ είναι και πρώτος σκόρερ, μαζί με τον Κώστα Μήτρογλου με 15 γκολ.

Ο Ολυμπιακός με τον Πορτογάλο Μάρκο Σίλβα στον πάγκο του και ιδιαίτερα ενισχυμένος στις μεταγραφές με αρκετούς ποιοτικούς παίκτες θέλει να κάνει ένα καλό ξεκίνημα, παρά το γεγονός ότι απέναντί του θα έχει την Μπάγερν Μονάχου, μια από τις καλύτερες ομάδες στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Η αποστολή δύσκολη, όμως ο Ολυμπιακός στην έδρα του, το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι πανίσχυρος, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο με τους φιλάθλους, που εξάντλησαν τα εισιτήρια από τις αρχές της εβδομάδας, να δημιουργούν μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα για τους παίκτες του Πεπ Γουαρδιόλα.

Όσον αφορά τώρα το τι σημαίνει καλό ξεκίνημα, σίγουρα ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη, όμως απέναντι στους Βαυαρούς, θετικό αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί και η ισοπαλία, ενώ κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός κέρδισε στην έδρα του, τόσο τιν προπέρσινη φιναλίστ του Champions League, Ατλέτικο Μαδρίτης, όσο και την περσινή φιναλίστ, Γιουβέντους.

Ολυμπιακός και Μπάγερν την περίοδο 1980/81

Ολυμπιακός και Μπάγερν έχουν να συναντηθούν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα από την περίοδο 1980/81, όταν και έπαιξαν για τον πρώτο γύρο του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης.

Ο πρώτος αγώνας έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου 1980 στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με την Μπάγερν να κερδίζει με 4-2. Το σκορ είχε ανοίξει στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ντρέμλερ για να ισοφαρίσει στο 26΄ο Γαλάκος με εντυπωσιακό γυριστό σουτ.

Οι Γερμανοί προηγήθηκαν και πάλι με γκολ που πέτυχε στο 57ο λεπτό ο Ρουμενίγκε, ενώ στη συνέχει πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τον Ντρέμλερ στο 63΄και τον Κράους στο 66΄. Το τελικό 2-4 έγραψε ο Σουηδός Άλστρομ για τον Ολυμπιακό στο 82΄.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ούγγρος Παλοτάι, ενώ ο Ολυμπιακός που είχε στον πάγκο του τον Πολωνό Κάζιμιρ Γκόρσκι, είχε παίξει με τους:

Σαργκάνη, Κυράστα, Βαμβακούλα, Στ. Παπαδόπουλο, Μίχο, Περσία, Κουσουλάκη, Γαλάκο, Ορφανό, Νικολούδη (72΄Ξανθόπουλο), Άλστρομ.

Από την άλλη για τη Μπάγερν, στον πάγκο της οποίας ήταν ο Παλ Τσερνάι, είχαν αγωνιστεί οι:

Μίλερ, Βάινερ, Νίντερμαγιερ, Αουγκεντάλερ, Χόρσμαν, Κράους, Μπράιτνερ, Ντιμπέργκερ (70΄Ρέμπερ), Ντρέμλερ, Ρουμενίγκε (70΄Ντελ Χάγιε), Ντ. Χένες.

Στη ρεβάνς που έγινε την 1η Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου η Μπάγερν κέρδισε τον Ολυμπιακό με 3-0, χάρις σε γκολ των Χένες στο 2΄, Ρουμενίγκε στο 6΄και Γιάντσον με πέναλτι στο 68’ . Διαιτητής ήταν ο Ρόμπερτ Βάλενταιν.

Μπάγερν Μονάχου: Μίλερ, Βάινερ, Νίντερμαγιερ, Αούγκεντάλερ, Χόρσμαν, Ντρέμλερ, Κράους, Ντιμπέργκερ (46΄Γιάντσον), Μπράιτνερ, Ρουμενίγκε (46΄Ντελ Χάγιε), Χένες.

Ολυμπιακός: Σαργκάνης, Κυράστας, Νοβοσέλατς, Στ. Παπαδόπουλος, Κουσουλάκης, Ξανθόπουλος, Ορφανός (77΄Λεμονής), Περσίας, Νικολούδης, Άλστρομ (71΄Καλτσάς), Γαλάκος.

Στον άλλο αγώνα του 6ου ομίλου η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα υποδεχθεί την Άρσεναλ. Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων με ώρα έναρξης 21:45:

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου

Παρί Σεντ Ζερμέν-Μάλμε

Ρεάλ Μαδρίτης-Σαχτάρ Ντόνετσκ

Βόλφσπουργκ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Αϊντχόφεν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γαλατάσαραϊ-Ατλέτικο Μαδρίτης

Μπενφίκα-Αστάνα

Μάντσεστερ Σίτι-Γιουβέντους

Σεβίλη-Μπορούσια Μέχενγκλάντμπαχ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου

Μπάγερ Λεβερκούζεν-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Ρόμα-Μπαρτσελόνα

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Άρσεναλ

Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου

Ντιναμό Κιέβου-Πόρτο

Τσέλσι-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Βαλένθια-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης

Γάνδη-Λιόν

Keywords
Τυχαία Θέματα