Στη σεισμόπληκτη περιοχή μεταβαίνει ο Ερντογάν

Στη σεισμόπληκτη περιοχή μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη ο Ταγίπ Ερντογάν για να επιθεωρήσει τις εργασίες έρευνας και διάσωσης και για συντονισμό του έργου. Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, πρώτα θα μεταβεί στο Καχραμάνμαρας και από κει στην περιοχή Παζαρτζίκ, ενώ αργότερα θα πάει και στο Χατάϊ.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τα θύματα του σεισμού που έπληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας 10 πόλεις και επαρχίες της Τουρκίας, έφτασαν τις 7.108 και οι τραυματίες τις 40.910. Ο διαπιστωμένος αριθμός κτιρίων που έχουν καταρρεύσει

έφτασε τα 5.775, ενώ τις 11.302 φτάνουν τα κτίρια που πιστεύεται ότι έχουν καταρρεύσει αλλά αυτό δεν έχει διαπιστωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει κηρύξει τις πληγείσες 10 νομαρχίες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες. Ο σεισμός έχει επηρεάσει απάνω από 13 εκ. κατοίκους.

Η προεδρία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι έστησε τις πρώτες 50.818 σκηνές για τη στέγαση των σεισμοπαθών ενώ ο συνολικός αριθμός του προσωπικού έρευνας και διάσωσης έφτασε τις 79.110.

Το πρωί στην Σανλιούρφα, ένα παιδί ενός έτους εντοπίστηκε ζωντανό μετά από 53 ώρες κάτω από συντρίμμια του πενταόροφου κτιρίου στο οποίο διέμενε η οικογένειά του.

Στο Χατάϊ, μετά από 31 ώρες ένα κοριτσάκι 5 χρόνων εντοπίστηκε επίσης ζωντανό μετά από 3 ώρες προσπάθειας των σωστικών συνεργείων.

Στο Αντίγιαμαν μετά από 45 ώρες από τον σεισμό διασώθηκαν με μισή ώρα διαφορά μία μητέρα και το αγοράκι της 3,5 ετών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν,erntogan