Στη Λάρνακα το 3ο Μεσογειακό Συνέδριο Τραύματος

ΤΟ 3ο Μεσογειακό Συνέδριο Τραύματος διοργανώνει από τις 23 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Palm Beach, στη Λάρνακα, η Κυπριακή Εταιρεία Χειρουργικής, Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας (ΚΕΧΟΤ) σε συνεργασία με τη Μεσογειακή Εταιρεία Τραύματος.

Ο Δημαρχεύων Λάρνακας Πέτρος Χριστοδούλου σε χαιρετισμό του χθες ανέφερε ότι «οι ορθοπαιδικοί

γιατροί είναι ένα σύνολο ανθρώπων που, με δημιουργική ευθύνη, οραματίζονται την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, ενώ με τη νοσηλευτική διεργασία αξιοποιούν την κλινική πράξη, κάνοντάς την έργο ζωής».

Οι προκλήσεις που βιώνουμε στην εποχή της οικονομικής κρίσης είναι πολλές, συνέχισε ο κ. Χριστοδούλου και κάλεσε όλους να ενδυναμωθούν, ώστε να συμμετέχουν «ενεργά, μέσα από επιστημονικές εργασίες και καινοτόμες διαδικασίες, που να βελτιώνουν την ποιότητα υγείας όλου του εξυπηρετούμενου πληθυσμού. Η επιτυχία του Συνεδρίου θα ολοκληρωθεί μόνο με τη φωνή, γραφή, παρουσία και δημιουργικότητα των συμμετεχόντων, καταξιώνοντάς τους ως ανθρώπους και ως επαγγελματίες υγείας».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΧΟΤ Οδυσσέας Αθάνατος ανέφερε ότι τα συνέδρια πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια και ότι το πρώτο συνέδριο είχε διοργανωθεί το 2011 στην Αγία Νάπα, το δεύτερο έγινε στο Ισραήλ και το τρίτο θα διεξαχθεί στη Λάρνακα, που επιλέγηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, η οποία θέλησε να αναδείξει τη μεγάλη πολιτιστική κουλτούρα και ιστορία της.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Μεσογειακής Εταιρείας Τραύματος Νίκος Μαρουδιάς είπε ότι στο Συνέδριο είναι προσκεκλημένοι 32 ξένοι ομιλητές, που αποτελούν την επιστημονική αφρόκρεμα της Ορθοπαιδικής στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο, αναμένεται να συμμετέχουν πέραν των 200 συνέδρων, ενώ θα είναι ανοικτό για παρακολούθηση από γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και φοιτητές ιατρικής». Ανέφερε ακόμα ότι «στο Συνέδριο συμμετέχουν οι European Federation of Orthopedics and Traumatology ( EFORT), Association for the Study of Internal Fixation (AO Group) και η European Society of Τissue Regeneration in Orthopedics (ΕSΤRΟΤ)».

Keywords
Τυχαία Θέματα