Στη δημοσιότητα η έκθεση ΕΥ για τα έξοδα των υποψήφιων βουλευτών

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η Ειδική Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με θέμα «Έλεγχος Εκθέσεων Εκλογικών Εξόδων Υποψηφίων για τις Εκλογές Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων που διεξήχθησαν στις 30.5.2021».

Οι υποψήφιοι για την εκλογή των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, έχουν υποχρέωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του πιο πάνω Νόμου, όπως διαβιβάσουν στον Γενικό Έφορο Εκλογής (Έφορο)

τις εκθέσεις εκλογικών εξόδων για την προεκλογική εκστρατεία τους, ο οποίος τις υποβάλλει για έλεγχο στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας. Ο Γενικός Ελεγκτής, αφού ελέγξει τις υποβληθείσες εκθέσεις, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον υπό αναφορά Νόμο, συντάσσει σχετικές εκθέσεις τις οποίες δημοσιεύει στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και, όταν διαπιστώσει υπέρβαση των επιτρεπόμενων εκλογικών δαπανών από οποιονδήποτε υποψήφιο, διαβιβάζει έκθεση στον Έφορο, ο οποίος επιβάλλει στον υποψήφιο πρόστιμο ίσο με την υπέρβαση.

Οι εκλογές των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων του 2021 διεξάχθηκαν στις 30.5.2021 και το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 31.5.2021. Στις εκλογές έλαβαν μέρος εξακόσιοι πενήντα οκτώ (658) υποψήφιοι από 15 πολιτικά κόμματα, καθώς και επτά ανεξάρτητοι.

Από τον έλεγχό προέκυψε ότι τρεις υποψήφιοι βουλευτές του συνδυασμού «Αλληλεγγύη» και συγκεκριμένα οι κύριοι Δημητριάδης Χριστάκης, Ιωάννου Τσιάτσιου Ανδρέας και Απαριάν Βαρτάν, καθώς και η κα Κόκκινου Γεωργιάδου Στυλιανή (Στέλλα) του συνδυασμού Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, δεν υπέβαλαν έκθεση εκλογικών εξόδων.

Δείτε αυτούσια την έκθεση 

Keywords
Τυχαία Θέματα