Στερεύουν τα φράγματα στην Κύπρο

Μπορεί να μύρισε χειμώνας εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν κυρίως το βράδυ, ωστόσο τα σύννεφα δεν έφεραν βροχή.

Τα φράγματα, άρχισαν να αδειάζουν επικίνδυνα λόγω της πενιχρής βροχόπτωσης, κάτι που αν συνεχιστεί, η Κύπρος αναμένεται να περάσει δύσκολα φέτος κι αυτό γιατί η κατάσταση των αποθεμάτων νερού παραμένει τραγική.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από την 1η Οκτωβρίου στο φράγμα του Κούρη η εισροή νερού ανήλθε μόλις στα 0,062 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ενώ στο φράγμα του Ασπρόκρεμμου ήταν

μηδενική.

Η πληρότητα νερού στα φράγματα ανέρχεται στο 19,2% σε σύγκριση με 39% την αντίστοιχη περσινή. Στο φράγμα του Κούρη, το μεγαλύτερο στην Κύπρο, η πληρότητα ανέρχεται στο 9,9% σε σύγκριση με 19,6% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η πληρότητα στο φράγμα του Ασπροκρεμμού ανέρχεται στο 36,1% ενώ πέρσι ήταν στο 68,1%.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, έχει προβλεφθεί η αγορά νερού αξίας 25 εκ. ευρώ από τις αφαλατώσεις, οι οποίες θα λειτουργούν όσο χρειάζεται.

Στο μεταξύ, εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας παρουσιάζονται και προβλήματα στις προσπάθειες αναδάσωσης της περιοχής Σολέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα