Τα πρώτα ιπτάμενα ταξί έρχονται στο Παρίσι

Μπορεί πολλοί να περίμεναν ότι το Λονδίνο θα κατέχει τα πρωτεία της πρώτης πόλης στον κόσμο που θα προσφέρει στους πολίτες της υψηλής τεχνολογίας και φυσικά προς το περιβάλλον μέσα αλλά όλα δείχνουν ότι το Παρίσι διεκδικεί επάξια την πρώτη θέση προς αυτή την κατεύθυνση.

Κι αυτό γιατί o Δήμος του Παρισιού θα θέσει σύντομα σε κυκλοφορία τα πρώτα ιπτάμενα ταξί. Σύμφωνα με την Daily Telegraph τα «Sea Bubble» θα πετούν κυριολεκτικά

πάνω απ’ τον Σηκουάνα, θα διαθέτουν λεπτά φτερά και σύμφωνα με τον εφευρέτη τους, Αλίν Θέμποτ, «θα έχουν μηδέν καυσαέρια, μηδέν κύματα, μηδέν θόρυβο».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα την προσεχή άνοιξη θα γίνει δημόσια επίδειξη στον Σηκουάνα με πέντε Sea Bubbles, τα οποία θα βρίσκονται κάτω από το κτίριο του Κοινοβουλίου, μέσα στο ποτάμι. Ο εφευρέτης τους έχει προβλέψει ότι θα εναέρια ταξί θα παίρνουν ενέργεια από υδρογεννήτριες που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από τα κύματα του Σηκουάνα.

Τα ταξί θα τα χειρίζεται ένας πιλότος και θα μπορεί να μεταφέρουν ως τέσσερις επιβάτες. Όσον αφορά στο κόστος της κάθε κούρσας αυτό θα στοιχίζει λιγότερο από 10 ευρώ για κάθε διαδρομή εντός Παρισιού.

«Δεν είναι γκάτζετ. Θέλω, μάλιστα, περισσότεροι άνθρωποι να τα χρησιμοποιήσουν στο άμεσο μέλλον, και προς τα περίχωρα του Παρισιού, προς την βιομηχανική περιοχή της La Défense. Και γιατί όχι, στο μέλλον μπορούμε να φανταστούμε διαδρόμους για τα Bubbles, όπως υπάρχουν για τα λεωφορεία. Πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να μειωθούν τα αυτοκίνητα στην πόλη και πρέπει να το αποφασίσουμε τώρα», λέει ο Αλίν Θέμποτ.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έδωσε το πράσινο φως για την πιλοτική χρήση των Sea Bubbles στο Παρίσι. Εκτός από την γαλλική πρωτεύουσα, ενδιαφέρον για ιπτάμενα ταξί έδειξαν και άλλες πόλεις που έχουν πρόσβαση στον Σηκουάνα, όπως οι Hauts-de-Seine και Neuilly-sur-Seine. Ο κ. Θέμποτ μάλιστα υποστηρίζει ότι υπάρχουν αιτήματα για ιπτάμενα ταξί και από τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και το Σηάτλ.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα