Στείλαμε μήνυμα επικοινωνίας με εξωγήινους - Ποιο το περιεχόμενο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρώτη επαφή της ανθρωπότητας με εξωγήινες οντότητες θα μπορούσε καταστεί εφικτή σε 24 χρόνια αφού σύμφωνα με το Science Insider στείλαμε ένα σήμα σε έναν πλανήτη που μοιάζει με τη Γη που μπορεί να φιλοξενήσει τη ζωή. Το θέμα είναι όμως,  ποιο είναι ακριβώς το μήνυμα που στείλαμε ως ανθρωπότητα.

Το έργο, που ονομάζεται "Sónar Calling GJ 273b", είναι μια ομαδική προσπάθεια με επικεφαλής το μουσικό φεστιβάλ Sónar σε συνεργασία με το

METI (Messaging to Extra-Terrestrial Intelligence) και το Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών της Καταλονίας στην Ισπανία. Ακολουθεί επίσης  ένα βίντεο.

Στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου μια ομάδα μουσικών και επιστημόνων έστειλε ένα μήνυμα για να επικοινωνήσουν με έξυπνους εξωγήινους. Το μήνυμα είναι  μέσω ραδιοκυμάτων και το έστειλαν 9 διαφορετικές φορές. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι όλες οι πληροφορίες φτάνουν στον προορισμό τους.

Τι υπάρχει στο μήνυμα;

Τριάντα τρία μουσικά κομμάτια, κάθε 10 δευτερόλεπτα, ένα οδηγό για το πώς οι άνθρωποι κρατούν χρόνο και πότε θα ακούσουμε για να δώσουμε απάντηση.

Το μήνυμα κατευθύνεται προς έναν κοντινό εξωπλανήτη που ονομάζεται GJ 273b. Το GJ 273b είναι αυτό που οι αστρονόμοι αποκαλούν "Super Earth".

Είναι ελαφρώς πιο ογκώδες από τη Γη και βρίσκεται εντός της κατοικήσιμης ζώνης του αστέρα μας. Το GJ 273b θεωρείται ένας υποψήφιος προορισμός για εξωγήινη ζωή.

Αυτό είναι το πρώτο ραδιοφωνικό μήνυμα του είδους του που έχει σχεδιαστεί για άμεση απόκριση σε συγκεκριμένη ώρα. Ο GJ 273b ζει σε άλλο σύστημα αστεριών, 12 έτη φωτός μακριά.

Αυτό σημαίνει ότι αν η έξυπνη ζωή ανταποκριθεί, θα μπορούσαμε να κάνουμε την πρώτη επαφή σε μόλις 24 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα