«Στεγνώνουν» τα φράγματα στην Κύπρο από την ανομβρία (vid)

Απογοητευτική είναι η εισροή νερού στα φράγματα, με τον Δεκέμβρη να εξελίσσεται, ίσως, στον χειρότερο της δεκαετίας.


Συγκεκριμένα, η πληρότητα μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου έφτασε μόλις στο 13.1%, χειρότερη ακόμη και από την περσινή τέτοια περίοδο που βρισκόταν στο 18.8%.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ, ο Α’ Τεχνικός Μηχανικός του Τμήματος Υδάτων Φαίδρος Ρουσσής ανέφερε πως τα εν λόγω επίπεδα εισροής νερού στα φράγματα

της Κύπρου οι αρμόδιοι τα είχαν προβλέψει από τον Απρίλιο του 2017.

Ο κ. Ρουσσής χαρακτήρισε, μάλιστα, τη φετινή χρονιά ως τη δεύτερη χειρότερη όσον αφορά τις εισροές νερού κατά την τριμηνία Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου.

Η χειρότερη χρονιά, σύμφωνα με τον κ. Ρουσή, ήταν το 1990.

Εκφράζοντας την ελπίδα να τερματιστεί σύντομα η ανομβρία που πλήττει το νησί, ο κ. Ρουσσής εναποθέμετει τις ελπίδες του στις αφαλατώσεις εάν δεν υπάρξουν βροχές.

Ερωτηθείς εάν προγραμματίζονται νέες αφαλατώσεις, ο κ. Ρουσσής ανέφερε πως η μόνη αφαλάτωση που προγραμματίζεται είναι αυτή της επαρχίας Πάφου, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει στα μέσα του 2019.

Προειδοποίησε, μάλιστα, πως χωρίς βροχές, στο άμεσο χρονικό διάστημα η ανομβρία θα πλήξει τον αγροτικό τομέα, όπου θα είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα έχουν οι αρμόδιοι να αντιμετωπίσουν.

Εκεί, είπε, θα προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των γεωργών από άλλες πήγες, όπως από το ανακυκλωμένο νερό καθώς και από τις γεωτρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα