Στεφάνου: «Το ΑΚΕΛ διαφωνεί για επιστροφή στο Σύνταγμα του 60» (ΒΙΝΤΕΟ)

Για εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση  στο Κυπριακό έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου μετά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

«Η οριστική διχοτόμηση είναι ορατός κίνδυνος. Τον δρόμο της οριστική διχοτόμησης τον χαράσσει και προσπαθεί να ενισχύσει η Τουρκία παραβιάζοντας  την συμφωνημένη βάση λύσης θέτοντας και επισημά συζήτηση για  2 κράτη. Δεν υπάρχει αμφιβολία», είπε. 

Διαβάστε επίσης: Ένταση στο Εθνικό μεταξύ ΠτΔ και Γενικού Γραμματέα ΑΚΕΛ

Σημασία, εξήγησε, έχει το πώς

εμείς ως Ε/κ πλευρά και ΚΔ πολιτευόμαστε για  να αντιμετωπίσουμε Τουρκία.

Σήμερα στην Συνεδρία διατυπώσαμε τις διαφωνίες μας για την ακολουθούμενη πολιτική του Προέδρου που είπε πως χαρακτηρίζεται από αντιφάσεις και αλληλοσυγκρουόμενες προσεγγίσεις.

«Το ΑΚΕΛ διαφώνησε και διαφωνεί για να επανέλθουμε στο Σύνταγμα του 60», είπε ο κ. Στεφάνοθυ. 

Ρωτήσαμε αν όντως ήταν πρόταση και πήραμε θετική απάντηση. Με αυτό τον τρόπο π Πρόεδρος της Δημοκρατία θα θέσει την Ε/κ ενώπιων του κινδύνου να γίνει συνυπεύθυνη του αδιεξόδου και δίνει δυνατότητα στην Τουρκία να συνεχίσει τις  προσπάθειες να εκτρέψει βάση λύσης. Η απάντηση στην Τουρκια είναι να εμμένουμε στην συμφωνίες υψηλού επιπέδου. Η πρόταση για επιστροφή στο Σύνταγμα του 60 καταργεί συμφωνίες υψηλού επιπέδου».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Στεφάνου παρέπεμψε στις προτάσεις που κατέθεσε τους προηγούμενους μήνες το  ΑΚΕΛ προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στο Κυπριακό. ΟΙ προτάσεις βασίζονταν σε 2 βασικούς άξονες α) η Ε/κ χωρίς νέες ιδέες να επιμένει σε  επανέναρξη διαπραγματεύσεωναπό εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά διαφυλάσσοντας τις συγκλίσεις του  Πλαισίου Γκουτέρες  Β) πρόταση για για να μετατραπεί ο παράγοντας του φ.α για να γίνει καταλύτης της λύσης. 

Διαβάστε επίσης:  Πρόταση για το Κυπριακό παρουσίασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Στεφάνου, με αφορμή δημοσιεύματα που έλεγαν ότι υπήρξε ένταση και σύγκρουση στο Εθνικό Συμβούλιο, είπε πως υπήρξαν διαφωνίες αλλά «δεν έγινε της Καμπούλ».

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΠΑ: Στρατηγική και τολμηρές κινήσεις – Οι πολίτες είναι συγχυσμένοιΣιζόπουλος: Επιβεβαιώνεται ο υπονομευτικός ρόλος των ΒρετανώνΝικόλας: Να αποφεύγονται διφορούμενες εισηγήσεις – Δεν θα δώσουμε συνέχεια

Keywords
Τυχαία Θέματα