Σταυριανός: Οι έρευνες για αμέλειες γίνονται χωρίς ιατροδικαστές

Τη θέση ότι θα πρέπει να αναλαμβάνουν και ιατροδικαστές τις υποθέσεις ιατρικής αμέλειας όταν αυτές βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης, εξέφρασε ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ο κ.Σταυριανός εξήγησε ότι, «οι ιατροδικαστές θα έπρεπε να διερευνούν αν υπάρχει εκ πρώτης ιατρική αμέλεια. δεν υπάρχει σύμβουλος ιατροδικαστής που να καθοδηγεί τον αστυνομικό στις έρευνες του. Οι υποθέσεις αυτές καταλήγουν στον θανατικό ανακριτή. Η Αστυνομία οφείλει να συμβουλεύεται τους ιατροδικαστές για να μπορέσει να διεκπεραιώσει την έρευνά

της. Αφού γίνει μια σωστή διερεύνηση τότε να καταλήγει το Δικαστήριο στην απόδοση η μη ευθυνών».

Ο ιατροδικαστής πρόσθεσε μάλιστα ότι και στις έρευνες του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητος πραγματογνώμονας. «Και το Υπουργείο Υγείας όταν κάνει έρευνες που αφορούν λειτουργούς του, οφείλει να βάζει ανεξάρτητους πραγματογνώμονες ιατροδικαστές για να καταλήγει σε αποτελέσματα που να είναι αλλά και να φαίνονται εντάξει».

Αναφορικά με το ΓεΣΥ, ο κ.Σταυριανός σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ρεαλιστική προσέγγιση του θέματος, διαφορετικά θα υπάρξουν προβλήματα. Έφερε ως παράδειγμα το θέμα με την έξαρση της γρίπης, και είπε τι θα γίνει αν πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση στο ΓεΣΥ, χωρίς υποδομές, όπως προειδοποίησαν οι γιατροί. Είπε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες των γιατρών για να μην έχουμε «χειρότερα δράματα» όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα