Bloomberg: Εισηγήσεις Χάρη για παράταση Brexit (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ανάγκη να υπάρξει παράταση του Brexit και να σταματήσει το ρολόι, υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στο Bloomberg στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (12/2) στις Βρυξέλλες,

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στις εισηγήσεις που θα καταθέσει θα είναι η παράταση στην εφαρμογή του Brexit ούτως ώστε να κλειδώσουν όλα τα απαραίτητα θέματα της συμφωνίας.

Cyprus Finance

Minister Harris Georgiades says the EU and the UK “should stop the clock” on Brexit in order to avoid Britain crashing out of the bloc without an agreement https://t.co/k7eAykS9SN pic.twitter.com/j6fFw93sUP

Bloomberg Economics (@economics) February 12, 2019

Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως αυτό δεν το εισηγείται λόγω ανησυχιών για την κυπριακή οικονομία αλλά γιατί πιστεύει πως το Brexit αποτελεί ένα ευρύτερο διεθνές και ευρωπαϊκό ζήτημα. Σε καμία περίπτωση όπως είπε, δεν εισηγείται ακύρωση της συμφωνίας.

Ανέφερε δε ότι η εκτίμηση του ιδίου είναι ότι την ίδια άποψη μοιράζονται και οι υπόλοιποι Υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. «Η παράταση στην αβεβαιότητα είναι ότι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε ωστόσο μια μικρή παράταση είναι ο λογικός τρόπος να προχωρήσουμε», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα