Σταθεροί στις θέσεις τους ΟΑΥ-ΠΙΣ αλλά ανοικτοί σε διάλογο

Την ώρα που η αντιπαράθεση μεταξύ Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας-Υπουργού Υγείας και Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου συνεχίζεται τα στοιχεία εγγραφής των ιατρών στο ΓΕΣΥ είναι ενθαρρυντικά. Αυτό δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ πως επισημαίνοντας ο αριθμός εγγραφής των ιατρών ξεπέρασε τους 250.

Αισιοδοξία εκφράζει επίσης και για τις διαβουλεύσεις με την ιατρική κοινότητα.

«Σε επιστολή που ανταλλάξαμε με τον ΠΙΣ αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο. Bέβαια κάποια θέματα δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ, Άθως Τσινωντίδης.

Από πλευράς του ο Παγκύπριος

Ιατρικός Σύλλογος επιβεβαίωσε ομόφωνα χθες βράδυ στη διάρκεια συνεδρίασης του τις πάγιες θέσεις του σχετικά με το προτεινόμενο ΓΕΣΥ οι οποίες διατυπώθηκαν στη Γενική Συνέλευση της 26ης Οκτωβρίου 2018.

Όσο αφορά στην παραίτηση του Άλκη Παπαδούρη από μέλος του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος, ο ΠΙΣ εκφράζει τη διαφωνία του για το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης τους και επιφυλάσσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα του.

Το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον διορισμού του Χριστόδουλου Καϊσή ως Επιτρόπου Εποπτείας για το ΓΕΣΥ.

Ο Επίτροπος έχει αρμοδιότητα να εξετάζει παράπονα που υποβάλλονται από οποιονδήποτε και αφορούν πράξεις ή παραλείψεις του ΟΑΥ, καθώς και οποιοδήποτε θέμα αφορά την αποτελεσματική εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Εξάλλου απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ αναφέρουν πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ ενέκρινε ομόφωνα απόψε την εξαίρεση των Ταμείων Προνοίας και των Ταμείων Συντάξεων από την φορολόγιση τους, για σκοπούς συνεισφοράς στο ΓΕΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα