Στα ύψη οι τιμές λόγω έλλειψης μασκών-Τον Μάρτη αποθέματα στην Κύπρο

Σε έλλειψη βρίσκονται τα αναλώσιμα, όπως χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά και άλλα στην Κύπρο λόγω της έξαρσης του κινεζικού ιού σε άλλες χώρες. Αποτέλεσμα της έλλειψης που παρατηρείται αύξηση στις τιμές.

Σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο πρόεδρος Συνδέσμου Εισαγωγών Ιατρικού και Επιστημονικού Εξοπλισμού Κύπρου, Άγγελος Σαρπέτσας, δόθηκαν παραγγελία ωστόσο στην Κύπρο

θα φράσει το ένα δέκατο αυτής το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη.

«Όσον αφορά την επάρκεια για τα φαρμακεία, τις κρατικές υπηρεσίες και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια υπάρχει η κλασική επάρκεια για τις ανάγκες τους αλλά δεν έχει προβλεφθεί αυτή η ανάγκη για την έξαρση του κορονοϊού», είπε ο κος Σαρπέτσας. 

Πρόσθεσε πως, «οι κατασκευάστριες εταιρείες προφανώς διοχετεύσανε μέλη ποσότητα στην Κίνα που ήταν οι πρώτες ανάγκες. Τα μέλη μας είχαν προβλέψει ότι θα συμβεί αυτό και θα εξελιχθεί σε πανδημία και ουσιαστικά από τα μέσα του Γενάρη, που άρχισε να παίρνει μεγάλη δημοσιότητα, τοποθετήσαμε παραγγελίες θαλάσσιες λόγω του όγκου των προϊόντων. Οι κατασκευάστριες εταιρείες ανταποκριθήκανε και μας στέλνουν περίπου το ένα δέκατο από όσα ζητήσαμε. Σε επικοινωνία με την εταιρεία γνωρίζουμε ότι έχουν προτεραιότητα χώρες που υπάρχει έξαρση. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα καταφέρουμε να φέρουμε τις απαραίτητες ποσότητες.  Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη αναμένεται να φθάσουν τα αποθέματα στην Κύπρο».

Όσον αφορά το κόστος, ο κος Σαρπέτσας ανέφερε ότι, «το κόστος εισαγωγής και μαζί με τον πανικό που έχει δημιουργηθεί και την έλλειψη οδηγούνε τις τιμές στα ύψη παρότι δεν είναι πρόθεσή μας. Μεγάλη πιθανότητα να βρεθούμε αντιμέτωποι με αισχροκέρδεια από άλλου. Οι ελλείψεις αφορούν, χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά και άλλαείναι χαμηλής προσφοράς».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα