Diyalog: O Κάρολος ζήτησε συνάντηση με Αναστασιάδη-Ακιντζί στη νεκρά ζώνη

Υπό τον τίτλο «Ιδού, ούτε αυτό έγινε», η Diyalog (28.02.20) γράφει ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος ζήτησε να συναντηθεί με τους δύο ηγέτες στην νεκρή ζώνη αντί να περάσει στο «βορρά» [στην κατεχόμενη περιοχή].

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα γράφει ότι «ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγος του, που θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Κύπρο από την Τετάρτη 18 μέχρι το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, θα επισκεφθούν τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη στο προεδρικό και θα έχουν σειρά επαφών εκτός από Λευκωσία, στην Λάρνακα

και στο Τρόοδος».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, δεν μπόρεσε να παρθεί ακόμη θετική απάντηση αν θα πραγματοποιηθούν διπλωματικές συναντήσεις για επίσκεψη του Πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του στην «βόρεια Κύπρο» [στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας]. Σημειώνει ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος πρότεινε να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη στην νεκρή ζώνη, αντί να περάσει στον «βορρά».

Διπλωματικές πήγες ανέφεραν: «Αν δεν υπήρχε η επίσκεψή με τον Αναστασιάδη στο αξίωμά του, [δηλ. στο προεδρικό], θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση στην νεκρή ζώνη. Αλλά δεν είναι αποδεκτό να συναντιέται με τον ένα ηγέτη από τις δύο κοινότητες με το αξίωμα του [δηλ. σαν Πρόεδρο], και τον άλλο να τον προσκαλεί στην νεκρή ζώνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα